coverphoto
Neaktivní

danule_bobule

Daniela Kočí  /  41 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Zdravím všechny! Až na vás někdy padne stín, tak otočte hlavu ke slunci a vězte, že... ..."Nikdy není nic definitivní a to je dobře. Kdykoli v životě můžeme změnit místo svého působení, prostředí, profesi i vlastní cíle. Jediné, co k tomu potřebujeme, je svoboda, zdraví a troška odvahy zariskovat." [Jiří Kolbaba, fotograf a cestovatel] ... a taky JUST KEEP SMILING! Danule
zaregistrovala se 5. říj 2011
bydlí v městě Olomouc
Info o bydlení
Stav   Zařizuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
64 příspěvků ve fotoblozích
10 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (47)
Kolekce
  • knihovna
  • kuchyň
  • Dobré nápady
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Mám prosu na lidičky z našeho regionu, teda Šternbersko, případně Olomouc a okolí. Jako každý rok, máme nadbytek sazenic rajčat a já bych je potřebovala někomu darovat, zatím jich je k dispozici 7, jsou asi 60 cm vysoké. Jelikož je takhle vždycky předpěstuje děda, tak nevím jestli jsou všechna červená, nebo jsou tam i žlutá a jestli jsou kulatá nebo oválná, takže trochu loterie, ale kdybyste někdo měli zájem, klidně i dovezu. Děkuji.

  • evelynka25Já do Tvého okolí nepatřím, ale měla bych otázku. Prosím tě, kdy a za jakých podmínek děda rajčata vysévá a nechává vyrůst? Já jsem asi vysela pozdě, protože mám sazeničky pořád dost malé.
    • danule_bobule
      AUTOR
      Nevím přesně kdy je vysévá, ale má je doma na oknech, jak povyrostou, tak je přesadí do jogurtových kelímků a má je ještě doma, pak je zas přesadí do většího a dá je do skleníku, kde je nechá v květináčích tak dlouho pokud neshledá, že už jsou dost vyrostlá a je potřeba je vysadit ven. Zeptám se ho, kdy je vysévá.
      @evelynka25
      • tanaz@evelynka25  Rajčata vysévám v první polovině března do malých plastových misek (třeba od masa, prostřihnu dole dírky, aby odtekla přebytečná voda) a dám je přikryté folií k radiátoru (ještě nemusí mít světlo). Za pár dnů začnou klíčit, dám je na okno a když jim začnou růst první opravdové lístky, přepíchám do trochu větší misky. Na začátku dubna jsou velké asi 5 - 8 cm. Přesázím je po jednom do velkých kelímků od jogurtu (zase s dírkou) a dám do skleníku. Tak kolem 10. května jsou velké asi 25 cm a sázím ven tak, že udělám dost velkou jamku, aby nad zemí byly jen asi 2 řady listů - pustí kořeny i ze zahrabaného stonku a jsou potom silné.