coverphoto
Neaktivní

destinee

Martina Vonková  /  41 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 17. úno 2009
bydlí v městě Rychnov nad Kněžnou
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
313 příspěvků ve fotoblozích
2 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (107)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Máme na zahradě několik rostlinek hebe a všechny hnědnou, nevíte čím to může být?
Foto ilustrační

  • petelinaPřipojuji se k dotazu, mám totéž 😞
    • Hana SurovcováJe to většinou tím že nejsou až tak vhodné do našich klimatických podmínek, málokterý druh je plně mrazuvzdorný do našich podmínek, většinou jsou vypěstované a přirychlené ve sklenících a pochází většinou z dovozu, jak pak nemají idální podmínky tak to dopadá takto, bohužel se tomu moc vyhnout nejde.
      • Hana SurovcováSvým zákazníkům hebe nedoporučuju, do našich podmínek jsou jiné vhodnější rostliny určené jako trvalky do zahrad, do truhlíků jako sezonní rostlina je ale pěkné.
        • destinee
          AUTOR
          @alinka1234  aha tak to my to máme jako trvalku v záhoně, zkusím něčím nahradi
          • Hana Surovcová@destinee  určitě, někdy se občas stane že v hodně mírné zimě přežije ale konkrétně třeba u nás v naší oblasti je to úplně zbytečné tyto rostliny sadit, jsme tu samá mrazová kotlina.
            • destinee
              AUTOR
              @alinka1234  tak hlavně že mi ho tam dala zahradnice 😃
              • Hana Surovcová@destinee  já svým klientům takové rostliny co vím že jsou nějak náročné, ať se jedná o interiérové nebo exteriérové, nedoporučuju, jsem zastánce že se má "jít na jistotu" nebo do co nejmenšího rizika. Když to seberu např. u pokojových rostlin tak 3/4 hrnkových rostlin co se prodávají jsou nevhodné do většiny moderních ústředních vytápěním vytápěných bytů a domů, nemají tam vhodné podmínky, to samé je u rostlin zahradních, a v dnešní době je potřeba vytřídit i rostliny které jsou vysokohorského původu - jehličnany apod., protože jim absolutně nesvědčí počasí které se za posledních pár roků hodně změnilo - sucho a horko dělá svoje a např. odchází hodně druhů jehličnanů které ještě před pár rokama byly v pohodě.
                • Marie ValinovaJá jsem si před 2 lety nařízkovala 3 druhy hebe a rostou mi moc dobře.Jsou na záhoně a v zimė tu docela táhne,