coverphoto
Neaktivní

edcbubu

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 19. dub 2013
Aktivita
31 příspěvků ve fotoblozích
359 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (48)
Kolekce
  • dvere
  • zahrada
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
září 2021 = dokončujeme projekt
září 2021 = podepsána hypotéka
srpen 2021 = přepis pozemku

2019
Tak opět začínáme pomalu ale jistě plánovat - máme 1,5 roku na to ujasnit si co chceme

2016
Začínáme uvažovat o stavbě malého vlastního domu - nakonec jsme tyto plány na pár let odložili...

Jak často chodíte oknem/dveřmi na terasu? Zvažujeme, jestli dát okno na terasu jako HS portál nebo klasicky otvíravé křídlo. Při rekuperaci a fóbii z hmyzu nepředpokládám, že u nás bude bývat trvale otevřené, takže ani křídlo nebude nijak zavazet. Spíš přemýšlím, jak moc nás bude štvát překračovat rám okna. V současné situaci musíme važovat finanční stránku a pro HS bych musela najít pádné argumety.

  • dejvicMáme HS portál a neumím si to bez něj představit. Je pravda, že ačkoliv nás hmyz štve, fóbii z něj nikdo nemá a v létě je portál otevřený pořád dokořán a je z něj naprosto hlavní vchod... frekvence průchodů opravdu obrovská.
    A další důvod je průvan ... jsme na Vysočině a tady pořád fouká - klasické dveře by nemohly zůstat otevřené, pořád by bouchaly... portál je v pohodě.
    Máme z jídelny HS portál a z obýváku dvoukřídlé dveře, bydlíme 4.rok. Portálem se chodí od dubna do října pořád, obývákovými klasicky otvíravými dveřmi za ty čtyři letní sezóny snad nikdo neprošel ... tudy se jen stěhuje - sedačka, sedačka na reklamaci, z reklamace, stromeček ... a tak.
    Ano, HS portál je hodně drahý, ale zrovna za tuhle investici jsme opravdu vděční a neměnili bychom. A oceníme to hlavně ve stáří (vidím to teď u návštěv seniorů u nás).
    Přeji šťastné rozhodnutí!!
    • petr90@edcbubu  pokud by nakonec nevyhrál HS portál a vadil by teda jenom ten rám okna při překračování, tak je ještě varianta bez toho rámu dole. Mám pocit, že balkonové dveře mají dole rám jak okno, ale terasové dveře to nemají
      • candatMy máme obyč. okno s křídlem a nevadí nám to. Chodíme často, přes léto jsou otevřené pořád. Máme posuvné síťové dveře proti hmyzu, takže toto je vyřešeno. Přechod rámu zvládne v pohodě i syn o berlích, jak podpažních, tak francouzských berlí. Ono je to o zvyku. Kdyby jsme měli HS portál, tak budeme taky spokojení, ale ani to obyčejné nám nevadí.
        • komi1My HS nemáme a nám to nevadí. Máme posuvně sklopný systém , takže odklopíme a posuneme do strany, síť jde dát, máme otevírací ven. Je to podle mě o zvyku... U obrovského okna bych HS zvažovala, ale při rozhodování mi hodně pomohlo, že nikdo nedokázal do HS umístit síť, bez ní si to teda nedokážu představit, přes léto máme otevřeno pořád... co všechno by asi naletělo dovnitř a hlavně večer, když se svítí!
          • petta33My máme HS portál s posuvnou sítí, takže problém s hmyzem není
            • dana_rackoAhoj. 🙂 My veľmi často, hlavnými dverami na dvor skoro vôbec nechodíme. Máme východ na terasu a dvor z 3 izieb a veľmi si to pochvaľujeme. 🙂 Samozrejme, každému vyhovuje niečo iné. 🙂
              • qesziTak HS portal je rozhodně investice, které nelituji 😉
                • maty56Máme terasové dveře, HS portál jsme vyhodnotili jako drahou zbytečnost. Práh dole nemáme, je ve stejné výšce jako podlaha v pokoji. Nesnáším, když v létě dovnitř nalétá hmyz, obzvlášť komáři. Průvan se dá pořešit jednoduše. Ale každému se líbí něco jiného.
                  • 2olivesMáme obojí, HS portál bezbariérový, takže bez překračování. Ano, chodíme ven tudy a ne přes hlavní dveře. Osobně jsem v pohodě s obojím. Dokonce u hlavní terasy máme ty klasické, takže ty budeme více používat. Záleží na dispozici, jak moc by vadila a nevadila křídla. Tím, že tam máme otvor asi jen 200 cm, tak jsem zvolila klasické a jsem ráda, je to u kuchyně, takže si dávám třeba i ventilačku. Volili jsme klasické, že je můžeme otevřít dokořán, což u HS portálu bych nemohla. U druhé terasy, kde máme větší šířku, tak máme HS portál. Asi vše má nějaké své plusy. A ani klasika nemusí být vždy špatné řešení.
                    Na hmyz mohou být síťky i u HS portálu. Finančně náročné, raději si to zjistěte taky hned, abyste pak nebyli zaskočení. Nebo se dají koupit později.
                    Možná zkuste k někomu zajít na návštěvu a vyzkoušet si to, nacítit si to. Hodně štěstí a ať jste s volbou spokojení.
                    • 2olives@2olives  i ty klasické máme bez překračování, protože máme dítě na vozíčku.
                      • sarkatrV obýváku máme velký HS portál a v dětském dvoumetrový otvor půl na půl fix a balkonové dveře. Práh je u obou zároveň s podlahou. Ještě nebydlíme, ale syn lítá domů i ven už teď jen HS portálem, ty balkonovky jsem do pokoje chtěla jak kvůli ceně, tak kvůli možnosti otevření na ventilačku. Ale jako dveře na průchod asi moc využívané nebudou. Ani vchodové dveře prakticky nevyužíváme 😃 HS portál si nemůžu vynachválit, máme 6m otvor a rozdělený na 2m fix, 2 metr posuv, 2m fix. ty posuvné 2m jsou prakticky pořád otevřené, nikde nepřekáží a nebouchají při průvanu. Díky HS portálu máme terasu jako další místnost domu. Hmyz jsme zatím neřešili, uvidíme v létě, ale sítě jdou dát do HS i balkonovek. Dilema chápu, ta cena za HS je fakt raketa, taky jsem hodně zvažovali, zda do toho jít, ale teď rozhodně nelituji a neměnila bych.
                        • ozzy77vzhledem k tomu, že na terasu chodíme dost často, je tam bezprahový HS portál. Ale za tebe to nikdo nerozhodne. My prostě nechtěli balkonový dvere, ani práh, tak to proste je. Pavouk ani komar si ten HS portal neotevre a kdyz chteji dovnitr, tak si stejne cestu najdou, je to uplne fuk
                          • infaryHele tak my asi budem jedni z mála, co máme normální dveřové okno na terasu s rámem a naprosto v pohodě. Vůbec si to člověk neuvědomí a neřeší to. Když jste od začátku na něco zvyklí, tak to tak prostě je zautomatizované, že to člověku ani nepřijde. Takže za nás spokojenost 🙂
                            • candat@infary  u nás to stejné
                              • nocnisovaMáme "klasické" terasové dveře, v létě takřka nonstop otevřené, chodíme na zahradu jen jimi, s nízkým prahem na úrovni podlahy, zvenku síťku proti hmyzu a jsme plně spokojeni. Ale záleží na individuálním uspořádání, kdybychom tyto dveře měli někde uprostřed prostoru, třeba bych to viděla jinak. Jen teda co jsem si osahávala HS portály u několika známých, tak mi ty dveře přišly strašně těžký a třeba na přivření při courání na wc v chladným podvečeru už ne tak komfortní.