coverphoto
Aktivní

edcbubu

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 19. dub 2013
Aktivita
31 příspěvků ve fotoblozích
359 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (48)
Kolekce
  • dvere
  • zahrada
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
září 2021 = dokončujeme projekt
září 2021 = podepsána hypotéka
srpen 2021 = přepis pozemku

2019
Tak opět začínáme pomalu ale jistě plánovat - máme 1,5 roku na to ujasnit si co chceme

2016
Začínáme uvažovat o stavbě malého vlastního domu - nakonec jsme tyto plány na pár let odložili...

Máte prosím někdo zkušenost s velkým oknem až k zemi (nebo třeba jen s menším parapetem) směrem k veřejné ulici? Není vám nepříjemné, že každý kolemjdoucí vidí až k vám "do talíře"? Mám navržené takové okno u jídelního stolu a teď mám strach, abychom nelitovali, že jsme tam jak ve výloze. Chodník vede cca 6 m od stěny a je poměrně ferkventovaný. Máme zakázané neprůhledné ploty, povoleny jsou pouze drátěné doplněné o zeleň.
Měli...

  • ninuleTake mame na strane k chodniku folie, abychom nemuseli mit porad stahnute zaluzie. Neni to zas az tak velka investice, asi bych do toho sla.
    • qesziMy máme velké okno také u jídelního stolu a už vůbec "ruch" kolem nevnímáme, občas na nás někdo zamává, když jde kolem 😁 Ale okno máme 15m od chodníku a bydlíme v klidné části, velký pohyb tu není a většinou jde o lidi co bydlí kolem, se kterými se známe 😉
      • grabuMy máme též celou jídelno kuchyň ze všech stran průhlednou a vůbec to nevnímáme...pořídili jsme záclony...tedy průhledné to není a když je tma, tak máme venkovní žaluzie a ty zatáhneme...osobně bych se toho nevzdala...to světlo doma přes den je úžasné. Kytky to milují a my také.
        • martina.jarMy máme celosklenene vchodové dvere do súkromnej uličky. Nechceli sme matné sklo ani fólie. Riešili sme to zrkadlovim sklom. Cez deň nič nevidno dnu a my von všetko a večer sú aj tak vnútorné žalúzie zatiahnuté.
          • lentiylkaJá bych do toho šla… plot časem vyřešís, tak ze osazis rostlinami a stromy, přes ktere nebude vidět… ale takhle velkou prosklenou stěnu uz tam jen tak neudělas. Můžeš tam dat záclony, která také hodně pomůžou . Já mám tak vyreseneou zahradu, ze k nám zadny soused na zahradu nevidí.
            • topicekMáme normální okno do ulice, která je poměrně rušná, lidé nám chodí hlavou přímo u okna. Nalepila jsem tam pás adhezivní fólie a opravdu to pomohlo, takže jako dočasné řešení by to určitě mohlo fungovat a až doroste zelený plot, můžeš ji snadno odstranit.
              • edcbubu
                AUTOR
                @ninule  jaké fólie máte? klasicky na vnitřní straně nebo nějaké speciální? My máme na bytě zrcadlové fólie a umýváním jsou docela rychle poškrábané.
                • edcbubu
                  AUTOR
                  @martina.jar  díky za tip, tohle mě vůbec nenapadlo. Zrcadlové sklo máte přímo od výrobce? Případně nesvětlá? Mám zkušenost se zrcadlovou autofólií na vnitřní straně okna a umýváním se škrábe a navíc světlá, takže je měníme po 2-3 letech, protože už "nezrcadlí". Takže bych ráda nějaké odolnější řešení.
                  • edcbubu
                    AUTOR
                    @lentiylka   @topicek   @grabu   @qeszi   Díky holky, necháme sedací okno. 🙂 Pokud to rozpočet dovolí, plánujeme dát tam infra sklo. Tak ještě zítra zjistím u výrobce, jestli se dá infra kombinovat s fóliemi nebo ne.
                    • martina.jarMy máme priamo sklo od výrobcu.
                      • ninule@edcbubu  my mame klasicke zrcadlove, ale zvenku. Umyvam je dost casto, ale zatim jsou v pohode.