Vodovod, studna a dešťovka

3. čvn 2019

Sice to bude delší text, ale:
Nemám moc rád využívání městské vody na WC, pračku, sprchování a už vůbec ne na zalívání. Moja otázka je, šlo by to tak:

Vodovod - kuchyň (studená) + umyvadlo (studená)

Studna - WC + pračka + sprcha (teplá aji studená)

Studna 2 - zalívání zahrady

Dešťovka - zalívání zahrady

Vodu ze studně odkameňuju a pravděpodobně dám filtr před pračku, kvůli čistotě vody.

Bojler pojede akorát na studňu, odkameňovávač dám hned na hlavní trubku ze studně a povedu do bojlera, to že bude teplá voda aji v kuchyni studniční je jedno, protože tepló vodu nepiju, a nádobí to nevadí, to pak oschne nebo ho utřu hadrem.

 

Tak ušetřím zrovna ne málo za vodu z vodovodu, vím, že to bude 1x tlakáč čerpadlo neco jak GArdena 6000/5 nebo podobně, na zalívání stačí kalák za pár šlupek, sice odende za chvilu ale nestojí moc, ale studňu bysem dělal tak jak tak, to je jedno, ta druhá bude nekde v záhonkách, ať je blízko, 

 

Ty 2 studně chcu proto, aby se nestalo, že budu zalívat zalívat a nebude tam nic a pak ani nepoteče voda, proto 2 a ta do domu hlubší, kvůli suchu.

  • moozajJde to, máme na dešťovku napojeno 2x WC. U hlavního uzávěru vody nám udělali přepínač(páku) na vodu užitkovou a z řádu. Víc jsme nechtěli. V létě si necháme dešťovku na zalívání a v zimě na splachování.
    • expertnastavbu
      AUTOR
      No jasně, já teprv přemýšlím nad domem, na jeho rozložení místností, ale myslím, že toto bude za pár let nebo desetiletí běžná věc u domů, protože centrální zdroje pitné vody, s těma možná bude ámen, kvůli suchu, proto vymýšlim toto, aby bylo z čeho čerpat vodu po další desetiletí a ušetřit peníze.