coverphoto
Aktivní

greenwitch

Greenwitch  /  54 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 22. led 2016
bydlí v městě Břeclav
Info o bydlení
Stav   Přestavuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
45 příspěvků ve fotoblozích
6 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (118)
Kolekce
  • zahrada
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Rekonstrukce domu č.1 :
koupě domu a rekonstrukce započatá v roce 2011
2011 - napojení na veřejnou kanalizaci, oprava dveří, omítek, dlažba v předsíni, kuchyni
2012 - ložnice, zateplení stropů, předokenní žaluzie
2013 - nová chodbička na dvůr, přistavění spížky
2014 - kopání dvora
2015 - zateplení fasády z ulice...

Ve foru nic, tak se zeptám tady. Měli jste někdo jednáni s lidmi z katastru při revizi katastru, která se dělala v obci? Na co si mám dát pozor a co se ptát? A taky komu to prošlo, že neměli třeba přesně odvod budovy zapsaný v KU? Děkuji moc za nějaké informace. Na internetu jsem nic než oficiální ohlešení a letáčky k tomuto tématu nenašla.

  • petr90Osobně jsem už řešil několikrát ve více obcích a vždy jsem jen se sousedy určil hraniční bod a více neřešil. Jednalo se pouze o pozemky bez staveb. Tam kde mám dům byla jedna strana nejistá, tak s katastrem a sousedy jsme si řekli přesnou míru a přidali mi tak pár metrů pozemku navíc, ale to neřeším jen pak se to musí asi hlídat při odvodu daní.
    • xibalbasice jsem ohledně tohoto s nikým z katastru nejednala, ale účelem revize je právě uvedení stavu zapsaného v katastru do souladu se skutečným stavem, Takže zřejme pokud vás vyzvali, tak něco neodpovídá - například ten špatně zapsaný obvod budovy. Myslím, že ptát se budou spíš oni 😉 zřejmě budou chtít doložit stavební povolení, pokud jde třeba o nějakou přístavbu. Ale může jim taky jít jen o to, že máte třeba zahradu jako dvě parcely a dá se to sloučit jen v jednu, tak se vás jen zeptají, jestli s tím souhlasíte 🙂
      • petr90Jinak co mě ještě napadá, tak mi nabídli převedení orné půdy na zahradu a nemám s tím už starosti.
        • noemi77@petr90  To je ale podle mě úplně jedno, protože orná půda i zahrada spadají do ZPF (alespoň tak mi to řekla paní na katastru). Má to nějakou jinou výhodu?
          • petr90@noemi77  to netuším, ale řekla, že stejně bych to musel potom převést, tak to budu mít bez starosti. Více jsem nezjišťoval.
            • greenwitch
              AUTOR
              @petr90  @xibalba  Tak to mám za sebou. Dopadlo to tak, že jen označili kolkem hranice pozemku, změřili si obvody budov. A protože jsem měla vše už pár měsíců zapsané v katastru na základě geometráku, tak to bylo v pořádku. Sousedi měli spoustu staveb ve dvoře nezapsaných do katastru a těm řekli, že zhruba za dva roky dojdou státní geometři a vše vyměří a zapíšou jim to do katastru. Jde o to, že ty stavby jsou staré. A ještě třeba pokud zastavěli zahradu nebo ornou, tak jim to do 300m2 přepíšou na správný druh pozemku. Nemusí vyjímat ze ZPF a platit to. Takže přátelé, pokud můžete, tak se na vše vykašlete a stát to za vás udělá.