coverphoto
Neaktivní

hypo_holka

Maru  /  32 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Ahoj všem, jsem manželka, máma dvou dětí a hypoteční specialistka. V říjnu 2021 jsme konečně koupili pozemek (po pěti letech!).
zaregistrovala se 27. říj 2021
bydlí v městě Kroměříž
Aktivita
12 příspěvků ve fotoblozích
8 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (3)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
@IG  v_radovce_na_konci_dediny (Holka od Hypoték)

10/2021 koupě pozemku 700k
11/2021 hypotéka podepsána 5,2 mio (2,14% 10fix)
12/2021 první kontakt s designovou architektkou
03/2022 odladěný půdorys
09/2022 projekt na stavebním úřadě
11/2022 máme stavební povolení
06/2023 začínáme stavit

2023 - 2024 výstavba patrové RD v řadovce

Ahoj všem,
prosím o radu - v jaké fázi začít naceňovat (oslovovat s poptávkou) např. okna. Předpokládám, že dodání může trvat i v řádu měsíců, tak budu ráda, za jakoukoli zkušenost z poslední doby.

Maru

  • sarkatrZkušenost mám z loňska, hliníková okna, poptávat jsme začali na jaře (cca od konce února jsme projeli několik showroomů a oslovili 4 dodavatele a požádali o cenovou nabídku, proběhly následně 2 schůzky), v květnu proběhl finální výběr dodavatele (2 dodavatelů se přetahovali s cenovou nabídkou - jednalo se o stejného výrobce a šlo tedy jen o cenovou válku dvou jejich partnerů - my na tom celkem vydělali, sleva byla ve výši 40 tis. oproti původní ceně), na začátku června zaměření oken a objednávka. Dodání bylo v druhé polovině srpna (původně avizovaný byl termín přelom července a srpna).
    • jarin1@hypo_holka  My poptávali už před stavbou aby jsme věděli cenovou relaci, která se stejně změnila protože jsme se v průběhu rozhodli pro oboustranný dekor. Pak samozřejmě šli ceny materiálu nahoru. Takže těch nabídek bylo vice. Jinak když už jsme věděli co jsme chtěli tak jsem napsali ať to z aktualizují, víceméně už jsme byly rozhodly pro firmu kterou jsme poptávali na začátku. A od podpisu cca 8 týdnů byla výroba. Zvolili jsme firmu Pramos.
      • mitomaOkna se uz teď naštěstí dodávají v normálním termínu. Objednáváme když mame hotovou základovou desku .
        • Bára HasalováMy máme okna zaměřena teď zhruba dva týdny. Tento týden proběhla oficiální objednávka a úhrada zálohy a termín nám ještě potvrdí, ale cca 6 týdnů a to z důvodu barvy - černá. Kdybychom chtěli nějakou klasickou barvu, tak by bylo dodání klidně 2 týdny.
          • dolveOkna nám teď dodali do 8 týdnů od objednání (termín dodrželi přesně). Na hliníkové vchodové dveře ještě čekáme (termín dodání 15 týdnů)
            • hypo_holka
              AUTOR
              Děkuju moc všem za zkušenosti! Začnu tedy po Novém roce, kdy budeme mít desku... 🙂
              • kotatko77Oslovili jsme v březnu, v dubnu schůzky a výběr, plast plus hliník dveře atd.., s posledním dodavetelem ladění od 25.4. až do 20.5. , objednání bez zaměření, díky slevě zaplacení 100 %. Okna byla hotová na konci až července, čekalo se na hliníkovou část oken a dveře, takže instalace tento týden. Tak asi tak.