coverphoto
Neaktivní

ivuskaa

Ivona  /  34 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Sluníčkem dušičku potěš a zbytečnosti neřeš :)
zaregistrovala se 1. dub 2008
Info o bydlení
Stav   Zařizuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
127 příspěvků ve fotoblozích
30 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (48)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Milý střecháčkové, chtěla jsem se zeptat těch, kdo řešil nebo má zkušenost se zabudováním televize do sádrokartonového panelu. Jak jste spokojení? Máte televizi zapuštěnou dovnitř nebo předsazenou? Nenapadlo vás časem, že byste chtěli větší televizi a do panelu se najednou nevejde? Mě tahle varianta připevnění televize láká již delší dobu…líbí se mi její praktičnost při úklidu a hlavně nemám ráda, když jsou vidět kabely a ještě olepené prachem. A také myslím, že by to mohlo...

  • mirisek81Třeba by stačilo koupit držák na zeď a schovat kabely do sadrokartonu. Tak nějak to bude mít řešené. Žádná obývycí stěna nebude.
    • ivuskaa
      AUTOR
      @mirisek81  ano, nad tím jsem taky uvažovala. Dokonce to tak mají sousedi v naší lokalitě. Ty mají ještě zadní část podsvícenou. Ale u téhle varianty se mě nelíbí, že bude právě vidět držák 😞. A jak píšeš, také nechci obývací stěnu. Moji představu mám ve svém albu "Inspirace - co se mi líbí" obr. 18 a 25
      • petrasafrMy nebudeme mít přímo niku, ale na zeď se dá držák - koupili jsme nějaký slim, kdy je televize 2 cm od zdi, a kolem držáku se dá lamino deska, aby přečuhovala 20 cm z každé strany i kolem televize, takže vlastně ten držák bude schovaný v té desce.
        • ivuskaa
          AUTOR
          @petrasafr  moc to nechápu, jak myslíš...podobně jako tady http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/ivuskaa/album/inspirace-co-se-mi-libi/9200023/ jen to lamino budou za televizí (kolem držáku)?
          • alodino my jsme spokojení 🙂 Stejně bychom nemohli mít v daném prostoru větší tv. Bylo to sice trochu napínavé při akci, jak to dopadne, ale u nás bych řekla, že je to nejlepší řešení, tím, že televize není při vstupu do obýváku hned v prvním plánu, ale je z boku.
            • petrasafrBude to klasická televize na desce, akorát ten držák nebude přidělaný na desce, ale na zdi a lamino bude jakoby kolem toho držáku, že ten držák bude jakoby zapuštěný v té desce. Ale jak píše @alodi , my nemáme z žádné strany průchod kolem televize, takže ani z boku jí nikdo neuvidí.
              • ivuskaa
                AUTOR
                @alodi  bude tam 120 úhlopříčka. Sice na naší vzdálenost od sedačky by tam klidně mohla být i 140, ale tahle by mohla stačit... jak napínavé? Těžko jste ji tam dostávali? Mě se tohle řešení také nejvíc zamlouvá. Už jak jsem psala výše a také též i při vstupu do místnosti. První co zaujme bude ta nika.
                @petrasafr  aha už tomu rozumím. To je taky pěkné řešení
                • ivuskaa
                  AUTOR
                  @alodi  koukla jsem teď k tobě do alba na niku a je dobré mít sádrokarton nad skříňkou?
                  • pukankamy máme niku na televizi v kuchyni....aůe ještě nebydlíme, tudíž TV zatim chybí, ale myslim, že vypadat to bude hezky🙂
                    • ivuskaa
                      AUTOR
                      @pukanka  kouknu do alba 🙂
                      • alodi@ivuskaa  no spíš šlo o to, dostat veškeré kabely a konektory, co můžeš potřebovat, do jedné trubky, která ústí do skříňky. Protože, když si např. budu chtít pustit video z kamery na tv, tak do zadní části tv se už nedostanu, tudíž to všechno musí být natažené dolů. A pověsit tu televizi víceméně po slepu do tak malého prostoru niky taky není hračka. Pak byla furt jedním rohem výš, tak zase sundat a zkusit to upravit. Ale výsledek myslím stojí za ty nervy.
                        Proč by neměl být dobrý sádroš nad skříňkou? On na ní neleží.
                        • ivuskaa
                          AUTOR
                          @alodi  já si to myslela, věřím, že to byla fuška. Nad všemi konektory jsme už také přemýšleli, chce to předem pořádně promyslet a hlavně na nic nezapomenout. Asi jsem to špatně napsala, jasně že neleží...skříňka je manipulovatelná. Jednalo se mě o údržbnu, třeba úklid prachu...nemám s tímto zkušenost.
                          • alodi@ivuskaa  na úklid používám prachovku, toť vše 😉
                            • maskykoukni ke mě do alba, my to máme vyřešené předstěnou ze SDK. Zabudování do ní jsme nechtěli právě kvůli budoucnosti (budou už jen větší a větší TV) a také protože často používáme výstupy za TV (USB, HDMI) a tak abychom nemusli telku pořád vysouvat a kupovat kvůli tomu i dražší držák. Telka je od zdi cca 6cm ale vůbec to ničemu nevadí. Každý nám to takto chválí 🙂