coverphoto
Aktivní

janaa1

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 25. pro 2014
Info o bydlení
Stav   Zařizuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
28 příspěvků ve fotoblozích
512 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (2)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Ahojte všichni zahrádkáři,
mám dotaz pro případné pěstitele minikiwi...
Máme minikiwi už 5 let a prakticky vůbec nerodí. Měla by to být samosprašná odrůda...tak netuším, kde je chyba...netušíte někdo, prosím?
Díky, Jana.

  • andy.jaNejsem sice pěstitel minikiwi, ale co jsem slyšela, tak samosprašnost sice zajistí "nějakou" úrodu, ale pokud by jste chtěli opravdu bohatou, pak je nutná druhá rostlina ... Kdysi o tom mluvil pan Chlouba v Zelených světech. A když jsem teď hledala na netu, našla jsem toto (zajímavý je hlavně bod 3):
    https://www.zahradkari.cz/odborne/kalendarium/podrobne/neplodnost_kiwi.htm
    • edcbubukde je chyba netuším - my máme minikiwi 15 let a plodilo asi jen 3x a to cca 10-30 plodů. Teď minimálně 4 roky neplodilo. Jo a máme páreček. Roste to jako divé. Stříháme několikrát za rok, jinak by to zarostlo celý dvůr. Asi jej dáme pryč.
      • jana21278já mám viti kiwi od starkla. druhý rok jsme měla 4 kiwi a 3. rok asi 20. než dozrály tak jich teda hodně opadalo. ale na ten věk si myslím, že dobrý. kiwi plodí na dvouletém dřevě. nemůže být chyba v řezu?
        • janaa1
          AUTOR
          @andy.ja   @edcbubu   @jana21278  Moc děkuju za tipy. Ještě to načtu a kdyžtak přiobjednám nějakou další rostlinu, aby byla bohatší úroda.
          Děkuju 😉