Místní a projektové skupiny na Modré střeše

Ve Fotoblozích přibudou skupiny, které mají spojovat sousedy na Modré střeše podle místa bydliště a podle situace bydlení, ve které se právě nacházejí.  

Místní skupiny

Je mnoho informací, které nás zajímají jen z toho důvodu, že někde bydlíme. Zajímají nás, kde v našem okolí dobře nakoupit, jaké akce se kde konají, kam jít na procházku. Na druhé straně nepotřebujeme vědět kde a co se děje v Praze, když bydlíme v Ostravě.
Místní skupiny mají pomoci sousedům vyměňovat si informace, poznávat se a organizovat se v rámci daného okresu. Tím získáte informace, které se vás týkají, jsou aktuální a to od lidí, kteří bydlí tam, kde vy. 

Projektové skupiny

V projektových skupinách najdete sousedy, kteří jsou ve stejné životní situaci týkající se bydlení, jako vy. Třeba jen sníte o bydlení, stavíte, přestavujete a nebo už zařizujete a bydlíte ve svém vysněném. No, každý z těchto momentů je jedinečný a přináší jiné pocity, zkušenosti, radosti a strasti. Díky projektovým skupinám můžete své pocity a zkušenosti sdílet s lidmi jako jste vy. 

 

Jak fungují skupiny?

Ve skupinách se dá zveřejnit jeden druh příspěvků - textová zpráva. K ní můžete přidat jednu a nebo více fotek. Po zveřejnění už není možné daný příspěvek editovat (upravovat), ani přidávat/odebírat fotky. Členové skupiny mohou příspěvky komentovat a nebo je označit, když se jim líbí.
Příspěvek může vymazat pouze autor příspěvku. Komentář může vymazat jen autor komentáře. Admin může vymazat příspěvek a nebo komentář v tom případě, že porušuje pravidla stránky. Pro skupiny platí stejná pravidla přispívání jako pro fotoblogy. Profesionálové zatím nemohou být členy skupin. 

Kdo vidí skupinu a příspěvky v ní?

Skupinu a příspěvky v ní vidí pouze členové dané skupiny. Ten, kdo není členem skupiny, nedohledá danou skupinu a ani do ní nemůže přispívat. 

Jak se stát členem skupiny?

Podle druhu skupiny:

  • Členem místní skupiny se stanete, jestliže si v nastaveních zadáte své aktuální bydliště.
  • Členem projektové skupiny se stanete, jestliže si v nastaveních (Bydlení) zadáte důvod, proč se zajímáte o bydlení. Na výběr máte: sním o domě/bytě, stavím dům/byt, přestavuji dům/byt, zařizuji dům/byt, už bydlím v domě/bytě. 

 

Jestliže už máte tyto údaje zadané, automaticky jste se stali členy daných skupin.

Nechci být členem skupiny

Pokud nechcete být členem skupiny, můžete ji kdykoli opustit. 

  • mrkvickaaaJe to fajn, ale pořád bych víc ocenila sledování jednotlivých fotoalb a krátkých zpráv 🙂