Od koupi přes rekonstrukci až k dětskému pokojičku....

28. kvě 2010

Byt jsme koupili v kvetnu 2006, předchozí majitelé si potrpeli na pestré barvy a tak chodba byl temně modrá, obývák vínový, ložnice fialové a koupelna sytě oranžová, zárubně byly kovové a rozvody původní ............chvili jsme to vydrželi, protože jsme zrovna připravovali svatbu a po kratší pauze se pak začalo předělávat, mělo to jen jednu vadu a to že jsme v bytě během rekonstrukce bydleli! 

Původně jsme mysleli že jen vymalujeme, vyměníme obložky, koberce a plovku a budeme bydlet - jak moc jsme se mýlili .......Když jsme odstranili původní zárubně, zjistilo se že celá šíře byla vylitá betonem a tudiz svetlá výška dveří neodpovídá standardním rozmerum - vysledek byl, ze jsme u kazdých dveří museli zvýšit světlou výšku o cca 10cm. Řezalo se diamantovým kotoučem a byli z toho nekonečná mračna prachu. Po dokončení  první části s tím, že koupelny a kuchyň předěláme později - až něco dospoříme, přiběhl soused, ze mu stoupačkou od nás teče voda a tak druhá fáze rekonstrukce hned následovala.  Když došlo na koupelnu a kuchyni a bylo potřeba vypnout i vodu tak jsme uznali, ze uz to není k bydlení a odstehovali se na 3 měsíce ke tchánovcům. Rekonstrukci jsme dokončili v březnu 2008 

Letos nás čeká příprava dětského pokoje :-)) Oficiální termín porodu je 6.10. ale pokojiček musi byt připravený mnohem dřív, čekáme totiž dvojčátka (2 kluky) a tak je nutno počítat s tim, že by se jim mohlo chtit na svět trochu dřív. Zatim je v pokoji jen vestavěná skříň, koberec a lustr - celkově budeme ladit pokojiček do zelena. Dnes jsem se byla podivat na tapety a něco se tam určitě vybere;-)