coverphoto
Neaktivní

linee

  /  40 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 9. čvc 2009
bydlí v městě Mělník
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
69 příspěvků ve fotoblozích
2 099 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (12)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Bydlime v drevostavbe od roku 2012 a porad jsme spokojeni. Mit jeste jednou tu moznost a nutnost, stavime opet drevostavbu a opet pouze se stejnou firmou.

Mate na zahrade zahradni gril (myslim kupovany). Jak se osvedcil, nejake vychytavky nebo jaky urcite ne a proc? Elektricky nebo plynovy?Dekuji

  • ozzy77Ano mám na zahradě gril. Různými typy grilů jsem si prošel prakticky od stavby. Ale nejdůležitější je si je na začátku odpovědět, pro kolik lidí se bude grilovat, jestli na to bude čas, a jestli bude čas na přípravu. Každý gril to má totiž jinak. Začínal jsem s klasickým grilem na dřevo, zatopis a čekáš na uhlíky,který pak prendas pod rošt. Mno časově dosti náročné a člověk pak taky dost smrdí. Nehodí se na elegantní grilovací party. Teď mám plynový gril a elektrický. Oboje je prakticky ihned připravené k akci, nesmrdi po tom člověk a hadry jak po víkendu někde v kotelne. Když chci pro autenticnost maso ovonet, tak do plynového dám do přípravku štěpku a je to úplně stejné jako z grilu na uhlí.
    • qesziAno, také jsme si prošli grilem na uhlí, elektrickým grilem a nyní máme plynový - za nás s plynovým největší spokojenost 😉
      • ajka85taky máme plynový, právě přesně z toho důvodu, že z klasického dřevo pak člověk smrdí a oblečení může jít rovnou do pračky. Jinak my jsme třeba vybírali i podle toho jaký má rošt, jelikož já mám radši zeleninu a sýry a manžel maso, tak takový, který má možnost kombinace obojího - rošt a tál, na kterém se ta zelenina dobře dělá a nikam nepropadává. Původně jsme chtěli třeba i s bočním hořákem/ohřívačem na omáčky, ale i na ohřátí vody, aby člověk nemusel pořad běhat domů, pokud má terasu/pergolu dál od domu.
        • linee
          AUTOR
          @ozzy77   @qeszi   @ajka85  vsem moc dekujeme. Prvni uvaha byla samozrejme zahradni krb, ale odrazuje mne smrad. Mame zulovou desku, musim rict, ze jidlo je famozni, ale nez se to ohreje a vse kolem, tak si rikam, ze zahradni krb neni spravna cesta. Proto zvazujeme jako alternativu gril.
          Vetsinou budeme delat pro 4, max. kdyz prijde navsteva, do 10 lidi maximalne. @ajka85   nakonec tedy ten bocni horak nemas? Nechybi ti? Gril budeme mit blizko domu, takze dobehnout by nebyl problem, ale je pravda, ze hlidat omacku na desce doma a pak dalsi gril venku v 1 cloveku je nepohodlnne a podle mne i trochu nerealne... Jinak dekuji za poznamku o rostu.


          A prosim vsechny...jaka znacka je ok?
          • qeszi@linee  My máme tenhle a jsme spokojení, moc https://www.mountfield.cz/plynovy-gril-char-broil-professional-4400s-2grl2049. Tchýně má také tuhle značku už delší dobu, vždy jsme grilovali u ní a byli spokojení, proto jsme volili stejně 😉 Jen my jsme ho kupovali za jinou cenu...
            • deto_oesyaPlynovy gril je ako varenie doma na panvici.
              Takze za mna gril na uhlie/brikety. Brikety rozpalim v komine, hodim na gril, zohrejem rost a idem.
              Ze smrdim? Nevadi. Vyperem a osprchujem.
              Ze to trva dlho? Nevadi. Grilovanie je seansa - popijanie, pokec.
              • ajka85@linee  máme Campingaz 2 série, ten bez toho postranního hořáku. Horák nám nakonec ani nijak nechybí. Nad tím CharBroilem z Mountfieldu jsme taky uvažovali, ale v době, kdy jsme gril kupovali, tak byl Mountfield dražší než ten Campingaz. Hlavně i jsme si říkali, že k tomu Campingazu ve většině hobbymarketu seženete i různé doplňky a nejsou tak drahé jak k Weberu. Objednávali jsme v eshopu Grilguru a mohu jen doporučit.
                • linee
                  AUTOR
                  @ajka85  dekuji. Mountfield nas uz parkrat zklamal, proto si myslim, ze touto cestou nepujdeme, ale dekuji. Pro kolik lidi vam staci ten Campingaz 2?
                  • linee
                    AUTOR
                    @ajka85  svagr si hodne chvali Cattaru
                    • ajka85@linee  ono asi záleží na tom, co zrovna na tom chcete připravovat, pokud na jedné straně děláte maso a na druhé případně zeleninu, sýry, tak bych řekla, že 4 lidi v pohodě a průběžně i počet větší. U nás je to stejné tak, že i když máme návštěvu, tak nejdříve dostanou děti a pak teprve dospělí, a to už se doděláva postupně. Případně je tam nad tím ještě jakoby odkládací nerezový rošt, kde se to hotové nechá přihřivat.