coverphoto
Neaktivní

livand

Andrea
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 21. bře 2007
bydlí v městě Tábor
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
153 příspěvků ve fotoblozích
21 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (2)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Lino, nebo laminátová plovoucí podlaha? Před nějakou dobou jsme řešili co na podlahu a dobře se nám osvědčila obyčejná plovoučka z hobbymarketu. Na to že po ní chodíme v pantoflích z venku se nepoškrábala a za tu cenu co nás tála už si svoje odsloužila, ale stále drží. Jediné mínuj je že je studená. Teď řešíme co do vstupní chodby, tvaru "Z". Myslela jsem lino, ale zase to je asi v rolích nějaké šíře a...

  • neyaa_crlino ma v sebe PVC teda ftalaty je to velmi skodlive pre deti i dospelych. Ak daco take tak vinyl ale bez ftalatov. Alebo plavajucu...ci drevo.
    • livand
      AUTOR
      @neyaa_cr  No koukala jsem i na marmoleum a píšou že je to přírodní materiál...
      • neyaa_cr@livand  ano tak to je ale ina vec, marmoleum je prirodne...este je Haro disano bez ftalatov, plavouci podlaha s vlastnostami vinylu.
        • saddovaMarmoleum nebo vinyl.. Plovoucí podlahu.mam doma a uz.nechci..
          • livand
            AUTOR
            @saddova  A důvody? Pro a proti 🙂
            • petma112Už neplatí, že se z PVC uvolňují do vzduchu ftaláty.. Podlahy mají povrchové úpravy, které ten povrch uzavírají a nemá šanci něco projít přes ně.. PVC se dává běžně i do mateřských školek, center, jeslí a pokud by nesplňovaly tyto podlahy jakékoli normy nemohly by tam být položené!
              • neyaa_cr@petma112  tak toto nie je ale pravda. Podlahy s obsahom PVC su dokonca zakazane v rozvinutych krajinach uz par rokov. dokonca do nemocnic nie je pripustne nieco take pouzit...čitali ste hodnotenie ARNICA? Ftalaty su skutočne temer v kazdom vinyle...podla prieskumov ano. A prechadzaju do ovzdušia. Niektori predajci ani nechcu preto vinyl ponukat. Jedine tak vinyl bez ftalatov napriklad som pocula o vinyl Haro disano, alebo Meister, a Gerfloor-ale tu som si neni ista..musim preverit. Hladame zdravu podlahu...cistu..

                http://arnika.org/nebezpecne-vyrobky-zeptejte-se
                http://www.veronica.cz/?id=23&i=74
                http://www.velkaepocha.sk/2013082121523/O-pusobeni-ftalatu-na-zdravi-cloveka-Rozhovor-s%C2%A0Mgr.-Jirim-Kristianem.html
                http://www.internimedicina.cz/pdfs/int/2007/06/09.pdf
                http://thesoftlanding.com/phthalate-free-vinyl-pvc-products-may-still-contain-other-toxic-chemicals/
                • petma112@neyaa_cr  Pracuji ve výzkumném ústavu, podílím se na zkouškách právě těchto podlahovin. Pokud nevěříte mému tvrzení, nevěřte, jen vím, nač vydávám certifikáty 🙂
                  • neyaa_cr@petma112  aha zajimave. A pracujete vo vyskumnom ustave ve zline nebo jinde? Arnica ale davala zopar vyrobcov vinylov kontrolovat, a mne bylo receno Arnicou, ze nesplnaju normy z hladiska tych ftalatov. A dost ma vystrasili... vid tie članky co som potom hladala... Ak mate nejake materialy ohladne tychto vyskumov, članek, nebo tak, moc moc rada by som se dozvedela vice, budu vdačna. Podlahu dost intenzivne resime.
                    • petma112@neyaa_cr  Ne ne, v Praze.. Pokusím se pohledat, co je možné přeposlat (většinou jde o interní záležitosti vzhledem k tomu, že si u nás testy objednávají samy výrobní společnosti) a ozvu se..
                      • neyaa_cr@petma112  dekuji moc, mne rikali o testech v zlinech, ze to stoji aj 4000 Kč neco otestovat a pod... no hlavne hledame podlahu, ktora bude bezpečna pro deti..aby ftalaty neohrozovali deti a ich vyvoj..A docela sa i divim, proč to ti vyrobci nerikaji, resp. na svoji obranu nezdielaju, ze su delane vyskumy a ako to je. Jak je to tezke...aby sa bezny clovek vobec zorientoval. Mne prodejce podlah rikal, ze vinyl nedela, ze ma ftalaty a je to škodlive, ze radeji nabizi plavouci podlahu, ze neni skodliva nebo drevenu podlahu ta je čista...Ale maju novinku Haro disano bez ftalatov...neco na styl vinylu. Kolik by stala skouška keby si ju chcel clovek objednat, a aky velky vzorek potrebujete? dekuji moc. Takze ta vrchna pruhledna vrstva zafixuje tie ftalaty ze neprechadzaju do ovzdušia??