Čtyři kroky, které byste měli nebo neměli dělat, abyste prodloužili životnost vaší pračky

3. čvn 2020

Jako každý větší spotřebič, i pračka patří mezi finanční investice, které se obvykle považují za nezbytné. No pokud přemýšlíte o čase, který nám ušetří a o tom, jak nám pomáhá, asi mi dáte za pravdu, že šetření v tomto případě není na místě. Abychom tuto investici neolitovali a ochránili svoji pračku, měli bychom se soustředit na údržbu a čištění. Prodloužit životnost pračky zvládne každý. Co bychom měli udělat proto, aby tyto spotřebiče zůstaly funkční i v následujících letech?

jak prodloužit životnost pračky

1. Čištění pračky je základem úspěšnosti.

Čistá pračka nejenže lépe vyčistí vaše oblečení, ale svou funkčností vás potěší o to déle. Chcete-li důkladně vyčistit pračku, postupujte podle kroků níže, nebo pokud má vaše pračka již zabudovaný čistící cyklus, spusťte jej jednou měsíčně nebo po každých 30 praních. To pomůže odstranit přetrvávající mýdlové usazeniny či nečistoty.

Pračka s předním plněním: Nastříkejte dovnitř pračky přípravek určený k jejich čištění, nechte ho působit 30 minut a otřete. Nezapomeňte na gumové části. Odstraňte vlasy a zbytky textilií z gumového těsnění ve dveřích a otírejte je, dokud nejsou čisté. Pokud má vaše pračka filtr, vyberte jej a opláchněte zbytky nebo nečistoty.

Pračka s vrchním plněním: Při užších prostorách a při gumovém těsnění používejte kartáček (já používám zubní), vyberte zásuvku na prostředek a vše pořádně omyjte. Když pračku déle nepoužíváte, nechte ji otevřenou. Stejně po každém praní nechte otevřené i dvířka, i nádobu na prostředek, aby vše důkladně vyschlo a nezačaly se vám v pračce tvořit plísně.

plíseň v pračce

2. Odstraňte mokré oblečení co nejdříve

Znáte večerní praní? V poslední době se mi už dvakrát stalo, že jsem rychle doběhla domů, dala prát a dříve, než skončil cyklus, usnula jsem. Prádlo si mě počkalo ráno. No aroma po otevření pračky nebyla nejlepší. Ponechání mokrého oblečení v pračce není špatné jen pro oděvy, ale i pro samotný spotřebič. Abyste zabránili vzniku plísní uvnitř pračky, vždy se snažte odstranit věci co nejdříve po ukončení pracího cyklu.

3. Zkontrolujte kapsy!

Před hozením oblečení do pračky vždy zkontrolujte kapsy. Kapesník v kapse není dvakrát super. :-D Věděli jste, že přeskočení tohoto kroku může být špatné i pro váš spotřebič? Kovové předměty, jako jsou mince a klíče, mohou závažně poškodit vnitřní prostor pračky.

Pokud na to omylem zapomenete, vyčistěte také filtr, který je navržen pro zachycení nečistot.

čištění pračky

4. Nepoužívejte příliš mnoho pracího prostředku

Větší množství pracího prostředku a aviváže ve skutečnosti vaše spotřebiče ničí. Kromě toho, že na vašem oblečení mohou nechat zbytky, příliš mnoho pracího prostředku může v pračce ve skutečnosti vytvořit přetrvávající zápach. Také to způsobuje, že vaše pračka pracuje déle a na odstranění prostředku používá další cykly, což ji značně opotřebovává.

Jak často čistíte svou pračku vy? :)

  • elisss54na čo to tu je 2x???
    • michaela_recht
      AUTOR
      @elisss54  Ďakujeme za upozornenie, ohlásila som to kolegom, aby sa na to pozreli 🙂
      • marvac@elisss54  opakování je matka moudrosti 😉🤭😁😇
        • elisss54@marvac  , ja viem, ale už to takto bolo druhý krát..., tak mi to nedalo.
          • marvac@elisss54  mně to taky zase blbne , stejný chyby jako ve staré verzi ....jen s novým designem, o to je to lepší 🤭😁