Rozveselme se! Těchto 5 veselých jarních barev zaručeně probudí tvůj domov.

27. bře 2020

První jarní dny jsou pro mě ty nejkrásnější z celého roku. Slunce svítí, ptáčci štěbetají (odpusťte mi to klišé) a když si odmyslím mou alergii na pyl, tak i vůně jara mě vždycky dostane.

Ačkoli to tak tento týden nevypadalo, teplejší počasí nám dnes opět klepe na dveře a můj stůl už pomalu ale jistě zdobí tulipány nebo jiné květiny, které v aktuální situaci seženu. :) A víte jak můžete spolu se mnou oslavit tuto změnu ročního období? Jednoduše tak, že přivítáte jaro novými dekoracemi.

jarní dekorace

Jedním z nejjednodušších způsobů je mít po ruce polštáře nebo samostatné povlečení v různých barvách, dekorace na stůl, svícny na svíčky nebo věnce na dveře, které vystřídáte vždy s příchodem nového ročního období. Velmi pěknou sbírku inspirací má například i naše Janka (@jana_martish) ve svém fotoalbu "Jaro a Velikonoce v duchu Skandinávie a minimalismu".

Trošku jsem se přecházela po nejrůznějších stránkách a našla jsem tipy interiérových designérů a expertů, kteří se shodli na nejkrásnějších jarních barvách, které bychom měli ve svých domácnostech využít. Ať už použijete tyto barvy na vymalování stěn nebo je zahrnete do dekorací na stůl, zaručeně rozzáří váš prostor.

jarní věnce

1. Pudrové odstíny

Od dob růžového šílenství, které začalo kolem roku 2016, se pudrové barvy staly celoročně oblíbené. Zejména na jaře. Je to taková nadčasová paleta barev právě z důvodu její neutrality, ale také poskytuje prostor i na různé barevné kombinace, aniž by to působilo násilně.

2. Světlá modrá

Barvou roku byla v minulosti i světlá modrá. Ach, kdybyste tak viděli můj byt. V této barvě mám sluchátka, doplňky, notebook, myšku k notebooku, telefon, konvičku a takto bych mohla pokračovat do nekonečna. :-D Funguje to zvlášť dobře, když je pěkně zkombinovaná například i se zelenou, protože tyto barvy nám připomínají nádhernou přírodu, kterou tak zbožňuji. Obě tyto barvy jsou tak univerzální, že mohou fungovat jako doplňující prvky k tmavším barvám. V závislosti na tónů a textilii, které si vyberete, se obě tyto barvy mohou opravdu dobře vyjímat v jakémkoliv stylu - smaragdová sametová pohovka může působit opravdu luxusně, zatímco polštáře v jemném modrém odstínu mohou do interiéru vnést závan klasiky.

Pokud patříte k milovníkům světlých prostorů a barev, které vzpomínám výše, dávám vám do pozornosti i naše nejoblíbenější fotoalba, v kterých najdete množství inspirace.

modré dekorace

3. Šalvějová zelená

Při zelené ještě chvíli zůstanu. Nic totiž nekřičí jarem více, než právě tato barva. Zelená je nesmírně všestranná a může mít tolik různých odstínů, že si na své přijde každý. Tento rok se však zamilujeme do měkké, tlumené a svěží šalvějové zelené. Díky ní se budete cítit svěže, ekologicky, ve spojení s přírodou a dobrou zprávou je, že se dá použít v mužských i ženských prostorách.

šalvějová zelená

4. Velbloudí hnědá

Dalším vzrůstajícím trendem, který můžete očekávat, je takzvaná camel (velbloudí) hnědá. Ta se výborně vyjímá zejména na kožených materiálech, například na sedací soupravě či židlích. A když se zkombinuje s přírodními prvky, jako je dřevo a ratan, dokáže vytvořit velmi zajímavý interiér.

camel hnědá

5. Žlutá

Ano, žlutá může být jednoznačně nejveselejší jarní barvou ze všech. Přidávejte ji však do svého prostoru opatrně, nejlépe v malých dávkách. Já osobně se jí například trošku bojím. Čerstvé květiny, polštáře, deky nebo různé lampy někdy postačí na prosvětlení celého prostoru. Odvážným však štěstí přeje a já si například (pokud najdu odvahu) vím představit vhodně zvolený odstín žluté na sedací soupravě nebo křesle v mém vysněném čtenářském koutku. Inspirovat se můžete i v našich nejoblíbenějších fotoalbech v sekci "Populární alba".

Která barva ze seznamu vás oslovila nejvíce? Dejte mi vědět do komentářů. :)

žluté dekorace

Zdroj foto z koláže:

https://sk.pinterest.com/pin/465630048976427293/

https://sk.pinterest.com/pin/783696772640997928/

https://sk.pinterest.com/pin/269934571403242659/

https://sk.pinterest.com/pin/97320041935413268/

https://sk.pinterest.com/pin/726557352367095834/

https://sk.pinterest.com/pin/516858494739647990/