Velikonoce během přísných opatření: Našimi tipy si je jistě zpříjemníš.

Velikonoce letos bohužel nebudou takové, na jaké jsme zvyklí. Jeden z největších křesťanských svátků dostal zabrat a nová opatření nám zakážou cestovat za nejbližšími a slavit prodloužený víkend tak, jak se patří. To však neznamená, že si Velikonoce nemůžeme připravit doma, s členy naší domácnosti, případně i na dálku přes videohovor. V našich fotoblozích už nyní můžete najít zajímavé inspirace na velikonoční dekorace a pár jsem si pro vás připravila i já. :)

velikonoce

1. Velikonoční stromky

Pokud si myslíte, že stromky se zdobí jen na Vánoce, jste na omylu. Velikonoční stromky doslova křičí jarem a mně se tyto jednoduché dekorace moc líbí. Můžeme na ně zavěsit velikonoční vajíčka, ozdobit větve stužkami nebo jinými ozdobami.

Ve skutečnosti se tradice velikonočních stromů (nazývaná "Ostereierbaum") začala v Německu už před mnoha lety. Později si Švédové vytvořili svou vlastní verzi s Påskrisom, tradicí, kde na tyto stromky věšely vajíčka a peří. Velikonoční stromy jsou běžnou ozdobou v domech po celém světě bez ohledu na to, zda mají lidé švédské nebo německé kořeny.

Co je tedy odlišuje od těch, které se chystáte ozdobit na Vánoce? Velikonoční stromy jsou obvykle menší, méně vyzdobené a pokryté doplňky, které souvisejí s jarem: pastelové odstíny, květinové akcenty a krásně zdobené velikonoční vajíčka.

velikonoční stromy

Zdroj foto: https://sk.pinterest.com/pin/77687162311250303/

Pěkné tipy na jednoduché velikonoční dekorace najdete například i v albu naší Janky s názvem Jaro a Velikonoce v duchu Skandinávie a minimalismu.

2. Velikonoce - projekt DIY

Velikonoční svátky a kutilství k sobě prostě pasují. Teplé počasí nás táhne do zahrady a na balkon, kde realizujeme své nápady. Od barvení vajíček (jednoho z nejdůležitějších velikonočních řemesel vůbec), až po výrobu veselých velikonočních košíků. Existuje mnoho důvodů, proč byste měli vytáhnout vaši soupravu pro kutily a vyzdobit si domov. Zejména v těchto časech určitě každý z nás ocení pozitivní energii, kterou nám taková výzdoba dodá. A online obchody přece fungují. :)

velikonoční vajíčka

Zdroj foto: https://sk.pinterest.com/pin/527202700130392268/

Nápady pro DIY velikonoční ozdoby najdete v albu uživatelky @musiiv "Bílé(?) Velikonoce"

3. Velikonoce na zahradě a balkoně

Velikonoční svátky a teplé počasí jsou v podstatě otevřenou pozvánkou na oslavu v zahradě nebo na balkoně. Sice si nemůžeme pozvat hosty ale vyzdobit si tyto prostory můžeme. Ozdobte svůj dvůr, terasu, přední verandu nebo dveře velikonočními věnci, květináčem, do kterého umístíte velikonočné zajíčky nebo malé kuřátka. Možností je mnoho. Pokud patříte k šťastlivcům, kteří takové prostory mají, určitě byste si měli užít slunečné počasí, které nás čeká. Vitamin D je přece tělu prospěšný. :)

velikonoční zajíc

Zdroj foto: https://sk.pinterest.com/pin/499618152413520778/

Ďalšie inšpirácie nájdete aj tu:

1. Velikonoce

2. Jaro a Velikonoce 2019

3. Jarně - velikonoční 🌷

4. Velikonoční