Makronkování

9. dub 2013
Foto 20 z 21
Makronkování - Obrázek č. 20
  • petasgecasi bych moc chtěla recept 🙂 hned bych ochutnala, mňam
    • maty2006mňamky.... 😉
      • Waterfall Sense s.r.o.
        PRO
        prokristapana!! 😃 date nam recept?? 🙂
        • mischaaa
          AUTOR
          @ronieveva 😃 jasně ,že dám recept 😃...ta reakce me pobavila
          • mischaaa
            AUTOR
            @petasgec
            @ronieveva
            Na makronky : 3 bílky z velkých vajec-pokojové teploty
             25 g cukr-krystal
             200g moučkového cukru
             125 gmletých mandlí
             potravinářské barvivo
             postup : Bílky ušlehat do tuha a pak postupne pridavat cukr krystal až získáte lesklou pěnovou hmotu..Moučkový cukr rozmixujte s mandlemi na jemný prášek .Dvakrát ho prosejte !!a pak z lehka a hlavně po částech vmíchejte k bílkové hmotě..přidejte barvivo.a pak ZLEHKA!!! a pomalu přehazujte až bude stékat z vařečky jako široká stuha.Vyzkoušejte si spravnou konzistenci na talířku: pokud se tvoří špička.je to špatně! Měla by se vytvořit kulovitá hromádka .Pokud to tak není,opet přehazujte dokud se tak nestane.
            Poté dělejte cukrařským sáčkem jednotlivá kolečka cca 3-4 cm průměr .Důležité-jakmile mate plech ,,nasázený" celým plechem několikrát silně klepněte.a pak ho nechte stat ještě 15-30 minut .na Mkaronkách by se měl vytvořit suchý nelepivý povrch (...což se mě nikdy nepovedlo )
            Troubu předehřejte na 150 stupnů a makronky pečte 8-10 minut ( dlohodobým zkoumáním jsem přišla na to ,že se mi podaří,když je peču na 130 horkovzduch klído i 14 minut.makronka se vubec nesmí lepit k pečícímu papíru!
            • mischaaa
              AUTOR
              @ronieveva
              @petasgec  ještě dodatek ke krémům.Já jsem zatím vyzkoušela pouze dva .
              1.ve vodní lázni dát rozpustit čokoládu na vaření ,jakmile se rozpustí zšleham k tomu metličkou trochu smetany-hmota má být jemně krémová.ne řídka né husta-proste tak akorát ...pokud jsem chtěla chut čokolady necim ozvláštnit přidala jsem třeba skořici,nebo nastrouhanou kůru z pomeranče-myslím,že fantazii se meze nekladou
              2. mascarpone vyšlehat do hladka s trochou cukru´a pak už jen ,,kouzlit s příchutěmi.které přidáváš....limetka,pomeranč,levandule,oříšky,banány......atd