coverphoto
Neaktivní

mishulka_28

Mishule
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 1. čvc 2013
bydlí v městě Praha - západ
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
43 příspěvků ve fotoblozích
18 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (3)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Ahoj všem, momentálně řešíme úpravu vody. Výsledky nedopadly nejhůř, ale i tak je nutná její úprava. A proto by mě zajímalo, zda někdo nemáte zkušenost s desinfekcí Trojan UV Max D4 a mechanickým filtrem CINTROPUR NW25. Byla nám nabízena i UV lampa Sterilight S5Q-PA/2 s výkonem 30W. Jelikož nemáme žádnou předešlou zkušenost, zajímalo by mě, jestli jednu z uvedených UV lamp doma nemáte, a popřípadě mi napsali jejich negativa a pozitiva. Díky M.

  • lucijesUf, koukám, že nejsem jediná, kdo řeší problém s vodou😃 Já už v tom ležím asi tři týdny a obchodníci mi začínaj lézt krkem. Co máte konkrétně špatně?Klidně se ozvi do IP...
    • konik28Zalezi co resite za problem ve vode,tvrdost?,bakterie?,zelezo?
      • mishulka_28
        AUTOR
        @konik28  řešíme koliformní bakterie, zákal, zápach a taktéž tvrdost, moc tam teď nejsme a neodtáčíme vůbec vodu, takže ty výsledky mohly být zavádějící, proto je asi budeme dělat asi po měsíci, co už budeme nastěhovaní znovu. Přítel by hned kupoval filtr a desinfekci, což si myslím je nesmysl.
        • konik28zkusím říct manželovy, pokud to bude v jeho kompetenci tak se ozvu. Manžel řeší centrální změkčovače vody do domu, odstraňují i zápach a železo, to je potom jiná směs do zásobníku.Filtr na mechanické nečistoty to je zaklad, jinak moc nefungují ty levně filtry a lampy atd.
          • werisska@konik28  ahoj, prosím tě, píšeš, že muž řeší filtry, máme mírně zvýšené železo, ale spíš jde o mangan, ten je prý horší. Mohl by něco poradit? Děkuji předem za info 🙂
            • konik28je důležité si zjistit přímo rozbor vody, tím myslím hodnoty, železa manganu, máte udělaný rozbor vody? Je to studna, nebo vodovod. Pokud máš zájem zkus se obrátit na manžela mrkni na stránky www.softwater.cz - a nejlíp mu rovnou napsat hodnoty, co řešíte za problém, kolik máte spotřebu vody, kolik je vás v domácnosti. A on se ti ozve a určitě spolu najdete nějaké řešení.
              • konik28Manžel před 7 lety firmu rozjížděl, to v České republice nikdo nic o změkčovačích nevěděl, vlastně ani to slovo změkčovače nešlo najít na internetu, takže má opravdu zkušenosti a dokáže poradit, ne jak ty firmy, co to jenom překoupí a pošlou ti filtr poštou a starej se sám.