coverphoto
Aktivní

neyaa_cr

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 5. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
259 příspěvků ve fotoblozích
224 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Vinyl - tak posledne opat zvazujeme zmenu, tu dlazbu v drevodekore nahradit vinylom...ale su to zatial uvahy. Tak by som Vas chcela poprosit kto mate vinyl, ako ste spokojni? Akeho vyrobcu doporucite? pridate mi prosim linku na Vašu podlahu? je na dotyk strukturovana ako drevo? Isli by ste do toho este raz? Je to odolne poskodeniu a prijemne na chodenie bez papuč i v zime? mate lepeny ci pokládaný vinyl - co je lepsie? Moc...

4 fotky
  • zmrz_linaMáme vzor dub toskánský od FatraClick, je krásná, příjemná na chůzi i teplá (a v místech, kde ležel pes, se přímo "nahřeje" 🙂 ). Údržba v pohodě, díky barevnému tónu na něm špína není vidět 🙂 A odolná je, máme doma 40kg psího blázna a zatím bez jakýchkoli škrábanců apod. a že jí pes dává hoooodně zabrat 🙂
    • lilibethSouhlasím se @zmrz_lina  - dlažbu bych určitě nedávala. Ikdyž je pod ní podlahovka, pořád mi příjde hrozně studená a neútulná. Vinyl s dekorem dřeva je krásná záležitost! Máme ho tři roky, nikde ani škrábnutí, taky máme psisko .. určitě by jsme do něj šli znovu.
      • neyaa_cr
        AUTOR
        @lilibeth  dakujem a mate lepene lino ci kladene? aku prosim ta znacku?
        • lilibeth@neyaa_cr  Bohužel, z hlavy už si značku nepamatuji (měnili jsme názor tolikrát ...) a dohledat to neumím.
          • martule20Souhlasím, na chození je příjemná, na dotyk taky, máme taky fatru, ale lepenou, bohužel na osb desky, což rozhodně nedoporučuji, měli jsme s tím dost vztekání (případně můžu víc napsat do IP), určitě teda stěrku. Mám v albu, co nám to provedlo na těch deskách. Jinak už to firma dala do kupy, ale asi bych příště hoodně rozmýšlela jestli do toho jít znovu... Asi jsme prostě vybrali blbou firmu. Jinak údržba paráda, hodně záleží na odstínu, čím tmavší, tím víc je všechno vidět.
            • martule20Tak já kecám, promiň, v albu nemám, ale jestli chceš, vložím nebo šoupnu fotku do krátkých zpráv 🙂
              • neyaa_cr
                AUTOR
                @martule20  budem ráda 🙂 ak mas moznost a nieco po ruke 🙂
                • tevikMáme lepené lamely Thermofix Fatra, vzor Dub Elegance a Habr bílý - je spíš hladší, ale Fatra má i kolekci rustikal, kde je struktura dřeva plastičtější. Zatím nebydlíme, ale už teď je podlaha dotykově moc příjemná, navíc ji znám od přátel, kde jsme ji otestovali. Oni mají všude ten habr bílý, dvě malé děti, moc je nekrotí a na podlaze to je místy dost znát. Tam, kde je takový ten běžný provoz, je to v pohodě.
                  Tady si můžeš prohlédnout odstíny a zkusit namodelovat do různých interiérů: http://showroom.fatrafloor.cz/
                  • neyaa_cr
                    AUTOR
                    @tevik  to vazne je to po tych detoch nejake poskodene? teda ryhy, ci zašedle v miestach kde behaju? ako dlho to znami maju?
                    • mrkvickaaaMáme Gerflor Twist, je to světlá, příjemná barva. Zatím nebydlíme, ale co je položený, dál se chodí vevnitř v botech, dodělávají se omítky, celkem hrubá špína. Zatím jsem našla jen pár větších škrábanců, vidielných však jen za slunečného počasí, někdo se asi svezl po kamínkách. Jinak je ok. Celkem mě to udivilo, myslela jsem, že bude trpět víc. Na omak je příjemná, působí měkce. Nevím, jestli bych dala znovu, tak dlouho ji nemáme, aby se projevily všechny klady či zápory.
                      Nicméně před koupí už jsme měli položenou dlažbu v garáži. Zkoušela jsem po ní dopoledne chodit bosky, přišla mi tvrdá a nepříjemná na paty. To rozhodlo.
                      Víc ti bohužel neporadím 🙂
                      • neyaa_cr
                        AUTOR
                        @mrkvickaaa  dakujem 🙂
                        • mrkvickaaaJinak nejlepší pokládka je teď asi zámkový vinyl, nerozjíždějí se ti spáry. Taky je vyšší, jde položit i na nevystěrkovanou podlahu.
                          • tevik@neyaa_cr  Mají jí 3 nebo 4 roky. Všimla jsem si dosti škrábanců a rýh v místech, kde děti doma jezdily na odrážedlech, malý se učil chodit tak, že před sebou posouval židli apod. Překvapilo mě to, zvažovali jsme kvůli tomu silnější variantu Thermofixu, ale nakonec nás hned v několika podlahových studiích přesvědčili, že je to zbytečná investice.
                            Pokud děti opravdu řádí, podepíšou se ale asi na každém typu podlah.

                            Ještě k typu vinylu: Kdybychom měli dost místa, bývali bychom šli do Fatracklicku - to je právě ten zámkový vinyl.
                            • neyaa_cr
                              AUTOR
                              @mrkvickaaa  to si musim pozriet co to je...dufam ze su to rovne lamely nie cik cak
                              • neyaa_cr
                                AUTOR
                                @tevik  ted mame plavouci podlahu, doma 4 divoke deti a plavoučka je bez stop...stale ako nova...zato drevena podlaha u nasich kde zije moja sestra s 1 dietatom, tak ta drevena je fakt doďobkana...neni to pekne...a ten vinyl snad som teda cakala ze vydrzi viac ako plavouci.. Preco je zbytočna investicia ten pevnejsi termofix? proc ten zamkovy system souvisi s mistem? ako to myslis ze keby ste mali vic mista by ste ho dali?