coverphoto
Aktivní

noemi77

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 15. čvc 2011
Aktivita
58 příspěvků ve fotoblozích
590 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Ahoj, rychlý dotaz na balíčky z Aliexpressu. Už jste někdo dostal balíček z Ali po změně podmínek (1.7.2021)? Jedná se o balíček za 5 USD, takže by měl procházet pouze zjednodušeným celním řízením. 7.7. Česká pošta avizovala, že mi balíček bude doručovat (ale nedostala zatím od přepravce informace), Ali uvádí, že 11.7. prošel balíček celním řízením a od té doby se nic neděje. Česká pošta nic neví, prodejce nic neví. Netušíte někdo, kde by ten...

  • petta33Tohle zatím neprošlo legislativním procesem, takže zatím se žádná změna nekoná, co se týče toho cla. I tak by to mělo být pro zásilky nad 20 USD, takže v tomto případě by to mělo jít standartně, žádná nová celní procedura by tam zatím neměla probíhat
    • noemi77
      AUTOR
      @petta33  No to není úplně pravda, sice zatím nic navíc neplatím, ale celním řízením to projde (viz celnicka.cz: Platí to, že všechny zásilky se zbožím o hodnotě nepřesahující 22 EUR, které fyzická osoba zakoupila na území mimo EU, a které jsou poštou nebo expresní zasilatelskou službou dováženy do EU, jsou osvobozené od DPH. Znamená to, že taková zásilka, která přijde do ČR, projde zjednodušeným celním řízením, které zajišťuje poštovní operátor nebo expresní zasilatelská služba. Jako konečný odběratel nemusíte nic předkládat a svou zásilku obdržíte bez dalších poplatků.) Jde mi právě o to, jestli už to někdo absolvoval a jak dlouho trvalo, než mu došel balík od proclení v EU, protože já mám pocit, že ten můj se někde zatoulal.
      • ledoMimochodem, já jsem si nechala poslat zboží z Aliexpresu ze skladu v polsku. Bez starostí teď i do budoucna...
        • terezia10Me ted dosel balicek a nic jsem nedelala
          • dolvePřed týdnem mi přišel z Ali a úplně bez problémů, našla jsem ho hozený ve schránce (pošťačka ani nezvonila). Ale podle sledování zásilky bylo asi týden prodlení mezi tím jak ho převzala pošta a doručením do schránky...
            • petta33@noemi77  ale tak vy jste psala, že ten váš balík byl za 5 USD. Na to jsem odpovídala, že u těchto není žádná změna a zatím ani u těch nad 22 USD by zatím neměla být změna - myslím tím pro koncového zákazníka.
              • noemi77
                AUTOR
                @ledo  Mně bohužel sklad vybrat nešel, takže to šlo z Číny.
                • noemi77
                  AUTOR
                  @ledo  Díky, článek sice moc teoretický (takže mně celkem k ničemu), ale aspoň jsem se z diskuze pod ním dozvěděla, že bohužel Česká pošta je ten nejpomalejší článek, který doručuje klidně i 1,5 měsíce... Můj balíček zatím ani nepřevzali, takže se můžu rozloučit s doručením v tomto týdnu 😞 A taky jsem si potvrdila, že informace o tom, že můj balíček dorazil před 14 dny do cílové země pouze znamená, že leží kdesi v EU.
                  • noemi77
                    AUTOR
                    @dolve  Bohužel můj balíček údajně pošta stále nemá (i když si myslím, že leží neroztříděný někde na depu (prý jdou všechny tyhle zásilky přes Ústí nad Labem).
                    • marta_kovarPočkejte, on někde určitě bude. Mně teď přišlo balíčku asi 8 v jednom velikém balíčku. Oni to teď totiž začali slučovat dokupy. Takže pak by mohli hrát i roli to, že jste si mohla objednat ještě něco a oni teď čekají až to budou moct sloučit. Jinak to bylo určitě víc jak ta 22 euro a nikdo nic po mně nechtěl. Oni vědí prd jestli pásek na hodinky stál 2 dolary a nebo 10 dolarů. Spíš hlídají nadměrnější balíčky, např lustry, elektroniku apod.
                      Ještě je času dost. A když si zadáte číslo té zásilky na stránky České Pošty, tak stále nic?
                      • noemi77
                        AUTOR
                        @marta_kovar  Tak to by mohl být ten problém. Už mi sloučili dva balíčky, ale mám na cestě ještě další 3, tak jestli na ně čekají... Na stránkách ČP to právě vidím už od 7.7., ale stále bez bližších informací (což mi potvrdili i telefonicky). Stalo se přesně to, čeho jsem se bála, že to clení zásilky neprodraží, ale zdrží 😞 Díky za zkušenost.
                        • bebekeksyA tohle znate na vyhledavani balicku? Je to +- den presne https://parcelsapp.com/en
                          • noemi77
                            AUTOR
                            @bebekeksy  Díky za tip, bohužel i tam se informace ztrácí 11.7. při proclení...