coverphoto
Neaktivní

novotnaveroniika

Veronika
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 9. zář 2014
bydlí v městě Česká Lípa
Info o bydlení
Stav   Sním o domě
Projekt   Dům
Aktivita
67 příspěvků ve fotoblozích
4 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (29)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Zdravim vsechny designery a stavitele 🙂 jdu si pro radu. Nemuzeme se doma nejak shodnout na navrhu tipu jak usporadat detskej pokojicek - aktualne foto prikladam 🙂
Potrebovala bych z toho utvorit pokojik pro 2holcicky, psaci stul, nejlip vestavena skrin na obleceni a system na ukladani hracek (trofast se mi libi, aktualne police s kosiky je na prd)

Ted jsou holcicky male, vidim to treba na palandy ale do budoucna asi budou chtit postele rozdelit tak musim...

4 fotky
  • topicekNemáš někde půdorys s rozměry? Kolik je třeba rozměr od okna ke zdi (na obě strany)? Ta postel, kterou teď máte, je velká, jako dospělácká? A pokojík budou mít holčičky společný i v pubertě, nebo je plánujete později rozdělit?
    • novotnaveroniika
      AUTOR
      @topicek  pudorys nemam 😞 nestiham zamerit, aktualni postel je dospelacka, a doufam ze holky budou mit pokoj spolecny nez si najdou vlastni bydleni 😃
      • petra_dRozměry pokoje neznáme, ale podle fotek to nebude tak velký pokoj, aby zde mohly být dvě postele. Ze své zkušenosti doporučuji uzavřené skříně,co nejvyšší, např PAX má výšku 237 - možná se vejdou dvě - )šířka jedné 1m) - dala bych je tam, kde máš bílé komody malm. Spaní bych řešila palandou, kterou bych umístila ke stěně, jak jsou ty tři obrázky, pod okno bych dala 2 psací stoly. Ty komody malm by se mohly vejít ke stěně od dveří vpravo ... ale takhle se to těžko posuzuje ....
        • topicek@novotnaveroniika  V tom případě bych asi koupila dvoupatrovou postel, která se dá později rozložit na dvě samostatné. Dokud jsou holčičky malé, potřebují hodně místa na zemi a spaní nahoře se jim bude líbit. Z vlastní zkušenosti ale vím, že až budou starší, bude je to štvát a místa na zemi už tolik potřebovat nebudou - pak bych je rozložila. Za sebe mám výbornou zkušenost s postelemi Domino od Domestavu, jsou neuvěřitelně variabilní a bytelné, měli jsme je ve třech bydleních, na několik způsobů a syn ji má doteď (je mu skoro 17). Ve vašem případě bych na místo současné postele dala zvýšenou a pod ni do L nízkou. Když budeš chtít být supermáma, můžeš přidat skluzavku 😉 https://www.domestav.cz/zvysene-jednoluzko-elko-posuvne-delene-celo-leve-zabrana-a-smrk Až budou holky větší, dala bych horní postel výš (jen přikoupíš vyšší nohy) a až budou chtít, udělala bych z toho dvě normální postele do L jestli se to vejde. Podél stěny, kde teď máte knihovnu a komody bych dala skříňovou sestavu, kde by byly jak šatní skříně, tak i nějaké otevřené poličky třeba na knížky, záleží, jak je ta stěna dlouhá. Nebála bych se toho, dát to až ke stropu, vzhledem k tomu, že bydlíte v bytě, se budou i úložné prostory pod stropem hodit na sezónní věci (brusle, zimní bundy...) Spíš než do IKEA bych šla k truhláři a skříně si pečlivě naplánovala. V IKEA ta šířka 50/100 cm je třeba pro mě hodně nepraktická - pokud chci oblečení skládat a ne věšet na ramínka tak je 50 cm police na 1 hromádku zbytečně široká a dvě hromádky už tam nedám). Psací stoly bych pak dala ideálně podél té zdi mezi oknem a dveřmi, ale hodně záleží, kolik je tam místa - jestli by nezavazely v průchodu. Nad stůl bych každé slečně dala skříňku na věci kombinované s otevřenými policemi (něco v tomto stylu https://cz.pinterest.com/pin/681943568584657084/). Pokud by se stoly nevešly, dala bych je do rohu pod okno a podél zdi, ale to je mnohem míň praktické jak kvůli úložným prostorům, tak proto, že si budou zavazet se židlemi.
          Jestli jsem to dobře pochopila, jsou teď holky ještě hodně malé - v tom případě bych místo psacích stolů, nebo minimálně místo jednoho z nich koupila klidně ten trofast, jestli ti vyhovuje. Regulérní psací stůl potřebují nutně až do školy, zatím jim určitě stačí ten malý, který je pod oknem. Až budou větší, budou mít mnohem míň věcí typu kočárek, kuchyňka, postýlka, tabule... a velký stůl se líp vejde.
          • topicek@novotnaveroniika  Tu skříň u steny bych dala jednoduchou, něco jako toto https://cz.pinterest.com/pin/299207968994394085/  https://cz.pinterest.com/pin/860469072541093665/ pinterest je plný nápadů 😉 Určitě potřebuje každá holka alespoň jednu skříň s šatní tyčí) a otevřené police jsou potřeba na nejrůznější výrobky, stavby z lega a tak. Dá se to s truhlářem naplánovat i tak, že by se police pak zakryly stejnými vysokými dveřmi a do budoucna z toho byla třeba další šatní skříň. Pak je ale potřeba opravdu pečlivě promyslet všechny rozměry a rozložení.