Vánoce, vánoce přicházejí

1. pro 2014

Zdravím všechny dobré duše!

A přeji příjemný první advent - byť trochu opožděně.Chci se vám s něčím svěřit.

I já sem sem na vánoce v posledních letech reagovala ponekud podrážděněji, tedy spíše na ten předvánoční shon, neboť sem byla akorát ve stresu, jak k sakru stihnu nakoupit a vyrobit všechny ty dárky a k tomu ještě získat většinu zápočtů?!

Tento rok na mě dýchl duch vánoc skutečně až první adventní nedělí (a to si myslím není ani brzy ani pozdě). Možná to bylo tím, že do teď nezačala skutečná zima, ale pokračoval spíše krásný podzim. A já si naaranžovala svůj první vlastní adventní "věnec", navštívila s Nejmilejším vánoční trhy a podělila se s ním o horkou medovinu. Moc dobrou, mimochodem.

Také sem pomaloučku polehoučku začala promýšlet vánoční dárky a vánoční cukroví. Jo a vypůjčila sem si vánoční kuchařku a koupila si super vykrajovátka ve stylu Batmana a mazlíčků Daenerys Targaryen. A taky ve tvaru ježka, protože ježky mám ráda :-)

Co tím chci říct a proč to sem píšu?

Jen tohle - je jedno, jestli máte na vánoce naklizeno a vycíděno, navařeno padesát tři druhů cukroví a dárky pečlivě zabalené, a to všechno už prvního září. Je jedno, jestli nestíháte uklidit a nemáte na dveřích trendy věnec. To je všechno vážně úplně jedno. Nechci tu moralizovat ani být teatrální, ale vánoce jsou skutečně den jako každý jiný. V čem se malinko liší? Že máme tu ojedinělou šanci dělat radost, jíst dobroty bez velkých výčitek, nechat se obdarovat a být s těmi, které máme rádi. Jo a říkat tomu všemu kouzlo vánoc :-).

Zamilujme si zase vánoce a nenechme si je zničit obchodními řetězci nebo naším okolím!

A na závěr několik rad:

http://g.cz/7-zpusobu-jak-si-zase-zamilovat-vanoce/