Betonový interiér i exteriér má své kouzlo.

12. říj 2015

Barevné betony dodají vašemu bydlení moderní a jedinečný vzhled.

Pro interiér navrhli architekti schodiště z černého leštěného betonu

Beton je materiál neomezených možností – může být stěnou, schodištěm, podlahou, barovým pultem, i kuchyňskou linkou. A vůbec nemusí být šedý. Trendům moderní architektury vychází vstříc stále častěji barevný beton, který interiéru a exteriéru dodá jedinečný vzhled.

Barevný beton je moderní beton pohledové kvality, který stavbě vtiskne originální vzhled, a jen tak se neokouká.Vyrábí se v  téměř nekonečné škále odstínů. Můžete tak mít nejen šedé pohledové stěny nebo stropy, které jsou v rodinných domech stále častěji k vidění, ale i zajímavé pestré nebo tlumené odstíny barevného betonu na podlaze, kuchyňské lince i fasádě.

Barevné betony v interiéru

Aby byl beton barevný, přidávají se do betonu červené, hnědé, černé, případně žluté pigmenty na bázi barevných oxidů železa, nebo méně běžné pigmenty bílé, modré a zelené. Na výsledný vzhled barevné betonové plochy má vliv i odstín použitého cementu a zabarvení kameniva a kvalita povrchu.

Barevné pigmenty, kterými se probarvuje beton

Vzorky barevného betonu

Barevný architektonický beton vyrábí skupina Českomoravský beton pod označením COLORCRETE. Složení je navrženo s ohledem na jednoduché zpracování a dobrou zatékavost betonové směsi. Díky tomu je možné s jeho využitím realizovat i velmi složité tvary a detaily pohledových ploch.

Povrchy z barevného betonu jsou řešeny jako finální, tedy pohledové. Při realizaci barevných pohledových betonů COLORCRETE je oceňován především nízký počet pórů a jejich malá velikost, díky nimž je výsledná plocha hladká a na pohled krásná.

Barevný beton COLORCRETE v bílé variantě zvolil pro svůj vlastní rodinný dům i architekt Petr Skrušný. Novostavba vily díky bílým betonům doslova září, i bez umělého osvětlení. Bílé betonové konstrukce zde svými odlesky opticky rozehrávají prosklené plochy objektů a vodní prvky v zahradě. Beton zůstává čistě bílý i za deště, nehrozí mu opadávání jako u běžných fasád.  Volba bílého betonu v kombinaci se sklem přetvořila dům v originální dílo. Masivní beton zde působí jemně a elegantně.

Bílý beton COLORCRETE v exteriéru rodinné vily v Brně

Betonová plocha nemusí být ale jen hladká. Technologie výroby a zpracování se neustále posouvá kupředu, a tak vznikají nové varianty dekorování betonového povrchu. Mezi ty nejběžnější patří broušení, leštění, hlazení, škrábání nebo vymývání. Pro tyto úpravy jsou charakteristické různé vzhledové vlastnosti, jako je hladkost či naopak hrubost, drsnost či lesk apod. Spojením barevného betonu a povrchové úpravy betonového povrchu se otvírají široké možnosti architektonicko-uměleckého ztvárnění staveb.

Bílý beton COLORCRETE v exteriéru rodinné vily v Brně

Předpokladem dosažení vysoké kvality barevné pohledové plochy je úzká spolupráce všech zúčastněných stran – tedy stavebníka, architekta nebo projektanta, výrobce betonu a realizační firmy. Před výběrem betonu a samotnou betonáží nabízí společnosti ve skupině Českomoravský beton zdarma konzultaci s technologem. Poptávku lze uskutečnit online prostřednictvím poptávkového systému na www.transportbeton.cz.

Barevný beton se uplatní při realizaci originálních podlah

Více informací a kontakty naleznete na:
www.transportbeton.cz
info@cmbeton.cz