Bezpečnostní vstupní dveře nabídnou mnoho výhod. V čem jsou lepší než ty klasické?

19. pro 2018

Pořízení nových vstupních dveří je důležité rozhodnutí, které vás bude v dalších letech ovlivňovat. Možná vám připadá, že jsou bezpečnostní dveře oproti normálním zbytečně drahé a že je nevyužijete. Opak je však pravdou. Přečtěte si článek a zjistěte, v čem se liší.

Rozdíl v ceně má své důvody

Plastové vchodové dveře do domu pořídíte v hobby marketech do 10 000 korun, cena dřevěných se pohybuje od 10 do 15 000. Za bezpečnostní dveře zaplatíte okolo 20 až 30 000, což se může zdát na první pohled moc. Dveře z hobby marketu si ale musíte sami dovést, pořídit k nim kování a sehnat někoho, kdo vám je namontuje. Koupíte-li si bezpečnostní dveře od firmy HT dveře, máte v ceně křídlo s veškerým kováním, 5 klíči a záruku na 10 let s bezplatným záručním servisem. Dále vám montážníci zdarma vymění starou zárubeň za novou, postarají se o kompletní montáž dveří a dokonce i úklid a odvezení odpadu.

Konstrukce dělá dveře

Klasické dveře se v naprosté většině případů vyrábí z plastu. Pořizujete-li si je do rodinného domku, musíte počítat s vlivy počasí. Výkyvy teplot vedou k jejich sednutí a následnému drhnutí. Častými opravami se zkracuje jejich životnost, takže si stejně časem budete nuceni pořídit nové. Bezpečnostní dveře mají vnitřní výztuže z kalené oceli, oboustranný ocelový plášť a povrch z PVC folie. Díky tomu odolají vlivům počasí, snadno se udržují a zároveň skvěle vypadají.

Nezapomeňte na bezpečnostní prvky

Pro vyjádření zabezpečení se používají tzv. bezpečnostní třídy. Přitom platí, že byste pro vchodové dveře měli ideálně zvolit třídu 3. Klasické dveře mají nižší třídu, což znamená nejen nedostatečnou ochranu, ale také problém s pojištěním domácnosti. Takové dveře jsou vhodné spíše do méně rizikových objektů, dají se totiž překonat jen s použitím hrubé síly. Bezpečnostní dveře násilnému vniknutí odolají a ochrání vás i proti běžným nástrojům zlodějů, jako je páčidlo nebo šroubovák. Navíc u nich nehrozí vysazení z pantů a také odvrtání zámku.

Podívejte se, co všechno bezpečnostní dveře vydrží: https://www.youtube.com/watch?v=ELwKrjl-IHE

Oceníte i protihlukové vlastnosti a protipožární ochranu

Zvláště v panelových domech trápí spoustu nájemníků nepříjemný hluk z chodby, od kterého vám klasické dveře nepomohou. S bezpečnostními získáte protihlukovou odolnost. Ta k vám do bytu nepropustí zvuky o síle až 44 decibelů. Kroky, rozhovory sousedů nebo hlasitý výtah tak díky nim neuslyšíte. Jsou navíc i protipožární. V případě vzniku ohně vám poskytnou dostatečný čas k opuštění bytu.

Bezpečnostní dveře jsou investice, které nebudete litovat

Peníze vložené do ochrany domácnosti a vašich blízkých se rozhodně vyplatí. Bezpečnostní dveře vám ji zajistí a budou spolehlivě sloužit dlouhá léta. Obraťte se na firmu HT dveře. Postarají se o kompletní instalaci dveří, které vám zajistí opravdové bezpečí.