Bramac slaví 25 let působnosti na českém trhu

1. lis 2016

Před 25 lety byla v České republice zahájena výroba moderních betonových tašek. Její počátky jsou spojeny s rakouskou značkou Bramac, která u nás v roce 1991 založila dceřinou firmu a otevřela první výrobní závod v Chrudimi. Od té doby firma Bramac ušla velký kus cesty a dostala se na špici ve výrobě střešních krytin. Ve svém oboru je synonymem pro nejvyšší kvalitu, špičkovou technologii a aktuální trendy.

Bramac patří ke koncernu Monier. Ten je vstupenkou do špičkově vybavených laboratoří.

V současnosti Bramac náleží k celosvětovému koncernu Monier, který zastřešuje nejen renomované výrobce střešních tašek a střešních doplňků, ale i např. komínových systémů. Příslušnost k nadnárodní společnosti přináší řadu výhod. Obrovský význam má zejména spolupráce na nejmodernějším technologickém vývoji, neustálých inovacích a testování výrobků. Skupina Monier otevírá dveře do špičkově vybavených laboratoří a je garancí prvotřídní kvality výrobků.

Revoluční střešní systém Bramac 7° umožňuje pokládku již od sklonu 7°.

Historie značky Bramac je protkána řadou úspěchů, prvenství a získaných ocenění. V roce 2003 byla na vybrané modely střešních tašek aplikována povrchová úprava Protector, zajišťující zvýšenou ochranu povrchu betonových tašek před usazováním nečistot, mechů a lišejníků. O rok později jako první na trhu Bramac nabídl svým zákazníkům záruku 15 let na funkčnost střešního systému. V roce 2008 byl uveden na trh revoluční střešní systém Bramac 7°, který umožňuje pokládku skládané krytiny na střechu již od sklonu 7°.

Od roku 2012 má Bramac v portfoliu keramické, pálené tašky. Na obrázku: střešní taška Opál v povrchové úpravě režná.

Důležitý mezník v historii Bramacu nastal v roce 2012, kdy se firma rozhodla do svého portfolia zařadit i keramické pálené tašky. Nabídka pro střešní tašky a příslušenství se tímto stala kompletní a od tohoto okamžiku figuruje pod názvem Inteligentní střešní systém.

V posledních letech zaznamenal Bramac úspěchy v povrchové úpravě betonových tašek. Schéma: technologie STAR. 

Snad největšího pokroku dosáhla firma v uplynulých dvou letech, a to v oblasti povrchové úpravy betonových tašek. Bramac nejprve zákazníkům představil technologii STAR, kterou lze bez nadsázky označit za „hi-tech“ ve výrobě betonových tašek. V letošním roce uvedl další novinku, betonovou tašku Classic s vyspělou povrchovou úpravou Protector PLUS.

Inteligentní střešní systém Bramac charakterizuje kompletní nabídka produktů. 

Aktuálně tvoří nabídku betonových tašek 11 modelů. Na obrázku: střešní taška Tegalit.

Díky technologickým inovacím, sledování posledních trendů v architektuře a respektováním potřeb zákazníků se značce Bramac během pětadvacetileté historie podařilo zformovat pestrou nabídku produktů. Aktuálně tvoří nabídku betonových tašek 11 modelů. Ze široké nabídky profilů, barev a 4 typů povrchových úprav si vybere i ten nejnáročnější zákazník. V nabídce jsou jak tradiční modely tašek, tak modely odpovídající nejnovějším architektonickým trendům.

Metalické odstíny u střešních tašek s technologií STAR si Bramac nadělil jako dárek k letošnímu výročí. 

Bramac každoročně rozšiřuje portfolio o nové modely střešních tašek, nabízené povrchové úpravy i  škálu barevností. Jako dárek k letošnímu  výročí si výrobce nadělil nové, atraktivní barvy u profilů s povrchovou úpravou STAR: nové přírodní odstíny terracottu a kaštanovou doplnily metalické barvy mocca metalic a granit metalic.

Bramac Cool - unikátní skladba střešního pláště proti přehřívání podkroví.

Ke každému modelu střešních tašek Bramac samozřejmě nabízí i kompletní program originálních střešních doplňků pro vyřešení každého detailu střechy, což zahrnuje i okapové systémy, nadkrokevní tepelnou izolaci a solární kolektory integrované do střešní krytiny. Nabídku tašek a příslušenství Bramac zákazníkům před třemi lety zjednodušil vytvořením tzv. Střešních balíčků. V roce 2015 pak Bramac uvedl na trh pod názvem Bramac Coolunikátní skladbu střešního pláště, která v obytném podkroví udržuje příjemné klima v každé roční době a přináší úspory za vytápění a klimatizaci.

Bramac má v nabídce i solární kolektory integrované do střešní krytiny. 

Zlatá medaile na veletrhu IBF, Zlatá taška za model Turmalín, 1. místo v soutěži Střecha roku, Zlatá taška za model Tegalit STAR… - takový je přehled nejdůležitějších ocenění, která Bramac posbíral za své produkty a inovátorství. Špičkovou kvalitu a důvěryhodnost značky Bramac skvěle ilustruje i prestižní ocenění SUPERBRANDS, které výrobce získal v letech 2015 a 2016. Nezávislá porota tímto oceněním Bramac zařadila po bok nejprestižnějších firem české průmyslové výroby.

Bramac sbírá jedno ocenění za druhým, včetně prestižního Superbrands Award 2016.