HABITO - drží to!

21. čvc 2017

Vysokopevnostní sádrokartonová deska Habito od společnosti Rigips letos v lednu oslavila rok na českém trhu. Od svého uvedení na trh získala řadu ocenění a stala se žádaným stavebním materiálem mezi profesionály i domácími kutily. Extrémní pevnost, mechanická odolnost a skvělá zvuková izolace jsou hlavními charakteristickými vlastnostmi desky, do které můžete kotvit bez předvrtávání a hmoždinek!  

Vlastnosti srovnatelné se zděnými příčkami

Únosnost desky Habito na jeden kotevní bod s využitím vrutu FN nebo běžného vrutu do dřeva o průměru 5 mm je 25 kg. Na Habito tak lze bez obav zavěsit masivní dřevěné police, ukotvit skříně, přidělat garnýže, velké obrazy nebo televizi. Z Habita lze efektivně stavět interiérové stěny a příčky s vysokou mechanickou odolností a únosností a tato deska je díky svým vlastnostem srovnatelná se zděnými příčkami!

„Habito je deska, která kutilům i profesionálům dává možnosti, kterých se jim od sádrokartonu dosud nedostávalo. Proto má tento produkt takový úspěch. Je to vidět i na ohlasech zákazníků,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Rigips, Ing. Radek Šafář.

Žádné předvrtávání a hmoždinky

Habito je první sádrokartonová deska, která při použití vrutů do dřeva (FN) umožňuje velmi malou rozteč kotevních bodů již při jednoduchém opláštění. To představuje velkou výhodu v případech, kdy je použití hmoždinek z tohoto pohledu konstrukčně i montážně problematické. Díky snadnému kotvení bez předvrtání a hmoždinek není při montáži nutné používat složité výztuhy využívané pro kotvení do běžného sádrokartonu. Práce montážníků je tedy značně ulehčena. Bez nutnosti předvrtání a použití hmoždinek odpadá úklid, který běžně následuje po vrtání, a také potřeba použití speciálního nářadí. Rychlé a snadné kotvení do Habita umožňuje ohromnou flexibilitu – umisťování předmětů na stěny a jejich převěšování na jiné místo dle momentálních potřeb a nálady není žádný problém. 

Ideální řešení pro odhlučnění místnosti

Mechanicky odolná deska Habito má také výborné akustické vlastnosti, proto se skvěle hodí k odhlučnění místností. Výborných hodnot vzduchové neprůzvučnosti dosahují konstrukce Rigips opláštěné deskami Habito díky relativně vyšší plošné hmotnosti desek Habito. Příčky s deskami Habito dokážou vylepšit vzduchovou neprůzvučnost mnohem efektivněji než příčky zděné a navíc šetří místo, např. při srovnání s pórobetonovou příčkou je deska Habito při zachování srovnatelné zvukové izolace dvakrát užší. 

Svépomocí? Žádný problém!

Do Habita je možné zašroubovat vrut běžným šroubovákem, elektrický není třeba, stejně tak není nutné používat hrubou sílu. Jde to snadno a rychle. Vrut přitom v desce drží naprosto pevně! Demontáž zavěšeného nábytku je také velmi snadná - vruty je možné jednoduše vyšroubovat a malé dírky lze snadno přetmelit. Tmel Rifino Top nebude na bílé zdi vůbec znát! 

Více na www.pevnadeska.cz.