HELUZ opět s certifikátem Ověřená firma v oboru stínicí techniky

16. kvě 2022

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.  opět splnila podmínky pro přidělení certifikátu Ověřená firma v oboru stínicí techniky pro rok 2022. Certifikát uděluje vždy na rok Svaz podnikatelů ve stínicí technice (SPST) po splnění daných podmínek. U takto označených firem se zákazník pak může spolehnout, že jeho dodavatelem bude firma, která mu poskytne služby a výrobky v souladu s platnou legislativou a která se chová seriózně jak v obchodní sféře, tak z hlediska přístupu k zákazníkům.

Společnost  HELUZ se jako první výrobce stavebních systémů u nás stala členem SPST již před třemi lety roky. Na zajištění komfortního klimatu v interiérech domů se podílí nejen cihlami s nejlepšími tepelněizolačními parametry  na trhu HELUZ FAMILY a HELUZ FAMILY 2in1, ale i zdokonaleným žaluziovým a roletovým PŘEKLADEM HELUZ FAMILY 3in1 nosný pro venkovní žaluzie, rolety nebo screeny.

PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný s integrovanou, ale vyjímatelnou tepelnou izolací je určen pro jednovrstvé zdivo z tepelně izolačních cihel HELUZ FAMILY. Vnitřní prostor je velikostně variabilní pro umístění venkovních žaluzií, rolet, screenů anebo může zůstat z výroby vyplněný izolantem. Na obvodové zdivo domu tak lze použít jediný typ nosného překladu, aniž by stavebník předem musel vědět, zda bude chtít instalovat stínění či nikoli. Kdykoli během stavby i užívání domu se však může rozhodnout zastínění namontovat a tento překlad mu to umožní. Díky variabilitě vložené tepelné izolace stavebník získá prostor pro žaluzii, malou roletu anebo i velkou schránku pro roletu. PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný je plně skrytý pod omítkou, je přizpůsoben pro elektrické ovládání a lze ho instalovat i pro vyšší okna podle volby stínicí techniky (až do rozměru 5 m), běžně do rozměru výšky 2,5 m, tedy třeba i pro balkonové dveře. Záleží ale na vybraném druhu stínící techniky.

PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný představuje důležitý prvek pro současné nízkoenergetické či pasivní stavby, protože umožňuje svobodnou i dodatečnou volbu stínicích systémů od různých výrobců. V létě stínění brání přehřívání interiérů, v zimě naopak únikům tepla ven, což má pochopitelně na energetickou náročnost budov významný vliv. I proto bylo venkovní stínění zahrnuto do dotačního programu Nová zelená úsporám.