Jak si poradit s rostoucími cenami elektřiny a plynu

20. dub 2020

Bojíte se, že letos zaplatíte víc za plyn a elektřinu? Rostoucí ceny jsou strašákem pro většinu z nás. Obrana je přitom jednoduchá. „Při správně zvolené smlouvě na dobu určitou nemusíte už mít obavy, že nečekaně budete muset sáhnout hlouběji do peněženky,“ doporučuje Juraj Ondris z SPP.

Chytrý plyn drží ceny stejné nebo nižší

„Zavázat se někteří zákazníci sice bojí, ale u solidního dodavatele energií jim nic špatného nehrozí. Jistota a záruka výhodné ceny by při rozhodování měla převážit,“ pokračuje Juraj Ondris z SPP.

A pokud se vám přece jen fixace ceny zdá příliš zavazující, můžete zkusit například Chytrý plyn. Unikátní produkt SPP totiž reaguje na pohyby na burze. Pokud ceny stoupají, vaše cena plynu zůstává stále stejná. Pokud se zemní plyn zlevňuje, cena Chytrého plynu klesne i vám

Fixovat se solidním partnerem se může vyplatit

V době, kdy ceny energií na trhu rostou, smlouvy na dobu neurčitou začínají být nevýhodné. Může totiž dojít k okamžitému zdražení, a vy se to ani nemusíte dozvědět. Vzhledem k pohybu cen elektřiny především u velkých tuzemských dodavatelů tak vyhráli ti, kteří si ji vloni zafixovali. A podobná situace se může opakovat, shodují se analytici.

Koronavirová pandemie dosavadní prognózy určitě rozvrátí a teprve následující týdny, či spíše měsíce ukáží, jak moc onemocnění COVID-19 otřese světovou ekonomikou. Situace však není beznadějná.

Stále se dají najít spolehliví dodavatelé energií, kteří ponechali ceny na loňské úrovni„Například SPP zatím stále nabízí elektřinu za ceny roku 2019. A pro zájemce o zemní plyn má naše společnost unikátní Chytrý plyn, který je svým nastavením ideálním řešení pro případné výkyvy cen na světovém trhu,“ říká Juraj Ondris z SPP.

Spolehlivý dodavatel energií je základ

Vždycky je potřeba si zjistit, kterému dodavateli plynu nebo elektřiny podepisujete smlouvu. Na trhu jsou i dodavatelé, kteří vám výhodnou cenu slíbí jen v počátku dodávky a pak se většinou snaží převést váš tarif na méně výhodné podmínky. Okamžitá výhoda se může proměnit i v nepříjemné břemeno.

A když na nepředvídatelném trhu začnou ceny plynu padat a cena, která se vám zdála příznivá před pár týdny, bude najednou přehnaně vysoká. S Chytrým plynem od SPP nemusíte mít z těchto situací obavy„SPP si pojistila ceny proti nečekanému zvýšení tržních cen, a tak nemusí reagovat na nepředvídané pohyby na burze,“ vysvětluje Juraj Ondris z SPP.

Chytrý plyn hraje ve prospěch zákazníka

Chytrý plyn SPP tak nabízí jistotu úspory, která se dokonce může ještě zvýšit. Jen u SPP může dojít k poklesu vaší platby za plyn. Zastropovaná cena znamená, že i když ostatní dodavatelé budou muset kvůli rostoucím cenám na světových burzách zdražit, vašich plateb se to nedotkne. Výhodná nabídka Chytrého plynu neskrývá žádné nepříjemné překvapení. Zákazníci si mohou vybrat smlouvu na rok nebo na dva.