Krásná a funkční střecha pro vaši novou i starou chalupu

2. lis 2021

Pryč jsou doby, kdy naše chalupy zdobily střechy z šindelů nebo slaměné krytiny. Stále větší popularitě se u investorů těší skládané krytiny z betonových tašek. Spojují tradiční vzhled s moderní technologií výroby a majitelům rekreačních nemovitostí přináší celou řadu praktických výhod. Které modely jsou konkrétně vhodné na střechu chalupy?

Volných chalup je na trhu málo, a tak se čím dál větší oblibě těší novostavby kanadských srubů.

Betonové střešní krytiny oplývají mimořádnou odolností a dlouhou životností. Mohou dobře sloužit po dlouhá desetiletí, což má samozřejmě pozitivní dopad i na naše životní prostředí. Z užitného hlediska jsou jejich nespornou výhodou i minimální nároky na údržbu – betonové tašky dnes zpravidla disponují velmi odolnými a stálobarevnými povrchy. Vyrábějí se v nepřeberném množství tvarů a barevných odstínů, a tak se dá střecha dokonale sadit se stylem chalupy.

Minimalistická taška Tegalit STAR evokuje vzhled střechy z tradičních šindelů.

Střecha pro moderní komfort

Volných chalup je na trhu málo, a tak se stále více investorů uchyluje k rozhodnutí postavit si novostavbu dřevěné roubenky, kanadského srubu nebo zděné chalupy v rustikálním stylu. Díky použitím moderních stavebních materiálů a technologií nám poskytují veškerý komfort moderního bydlení. Navenek dokážou působit velmi tradičně a citlivě tak zapadají do krajinného rázu. Autentický ráz propůjčují novostavbám roubenek a srubů překvapivě krytiny s velmi moderním a minimalistickým vzhledem, jako je model betonové tašky Tegalit STAR z portfolia značky BMI BRAMAC. Tento model má plochý profil a obdélníkový tvar, čímž evokuje vzhled střechy z tradičních šindelů. STAR představuje nejnovější trend v technologii výroby střešních krytin. Tašky mají dokonale hladký povrch díky vrstvě jemnozrnného betonu. Ta je navíc přetažena i přes celou plochu předního řezu tašky. Toto vše zvyšuje ochrannou schopnost a odolnost krytiny před extrémními vlivy počasí a zajišťuje stabilitu barevnosti. Speciální, do povrchu integrované, pigmenty odráží část infračerveného záření a tím omezují přehřívání střechy a podkroví.

Tegalit STAR v tmavých odstínech podtrhuje přirozenou krásu dřeva.

Na vlnách klasiky

Pokud máte tradiční zděnou chalupu, možná dáte přednost klasickému tvaru střešní tašky. Taková krytina působí na střeše nadčasově, elegantně, ale také živě a vyniká zejména v kombinaci s hlazenými fasádními omítkami. Z portfolia betonových tašek značky BMI BRAMAC stojí za povšimnutí např. betonová taška Classic Protector PLUS. Protector PLUS patří k vyspělým technologiím výroby střešních krytin. Zatímco povrch standardních tašek tvoří pouze několik vrstev

barvy, u tašky s technologií Protector PLUS je navíc aplikována vrstva vysoce probarveného jemnozrnného betonu, která zaplní všechny nerovnosti a vytvoří dokonale hladký povrch. Toto vše zvyšuje ochrannou schopnost krytiny před usazováním mechů a nečistot a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti.

Pokud máte tradiční zděnou chalupu, možná dáte přednost klasickému tvaru střešní tašky se zvlněným profilem.

Sladěné příslušenství

Řada chalup je postavená uprostřed přírody a v průběhu své životnosti musí čelit vyšším teplotním výkyvům a leckdy velmi nepříznivým povětrnostním vlivům. Všechny betonové tašky z portfolia značky BMI BRAMAC disponují komplexním systémem originálních střešních doplňků a příslušenství, které zajišťují spolehlivou ochranu proti větru, dešti, sněhovým srážkám nebo úderům blesku. Jednotlivé systémové komponenty do sebe optimálně zapadají a dohromady vytvářejí Inteligentní střešní systém BMI BRAMAC. Jde o prověřené řešení střešního pláště, na které se vztahují nadstandardní záruky. Výrobce nabízí 30letou záruku na kvalitu všech nabízených typů krytin. Dle vybraného příslušenství pak mohou zákazníci získat i 10letou nebo 15letou záruku na funkčnost střešního systému.

Mezi stavebníky jsou populární tmavší krytiny. Classic Protector PLUS je nabízen ve čtyřech odstínech, včetně tmavohnědě a ebenově černé.