Lité samonivelační potěry CEMEX pro dokonalé podlahy

16. bře 2015

Anhydritové a cementové lité potěry dovolují vytvářet ideálně rovné podkladové plochy pod finální vrstvu podlah. Vyznačují se snadnou zpracovatelností, rychlou pokládkou a vysokou finální pevností. V dnešní době se lité samonivelační potěry řadí mezi nejspolehlivější podlahové technologie, které významně eliminují poruchy, které vznikají při použití tradičních řešení.

Anhydritové lité potěry CEMEX AnhyLevel se využívají pro realizaci interiérových podlah v bytových, komerčních nebo administrativních budovách. Výjimku tvoří pouze exteriérové a trvale vlhké prostory, kde se obecně využití anhydritových potěrů nedoporučuje. Díky rovnoměrnému rozlití potěru, je zajištěna dokonalá rovinatost podlahy bez nutnosti provádění dilatačních spár na plochách o velikosti až 600 m2. Pokládka je rychlá a jednoduchá – podívejte se na video .

AnhyLevel tvoří ideální podklad pod všechny typy finálních nášlapných vrstev (koberce, dlažby, laminátové podlahy, dřevěné podlahy, parkety apod.). Anhydritové podlahy AnhyLevel jsou díky vysoké tepelné vodivosti ideálním řešením pro maximální efektivitu systému podlahového topení. AnhyLevel má nejlepší tepelnou vodivost na českém trhu - stupeň tepelné vodivosti dosahuje 1,8 W/m.K.


Speciální cementový litý potěr CEMEX CemLevel nalézá uplatnění hlavně v místech, kde není možné použít anhydritový potěr Anhylevel. Jedná se o plochy v trvale vlhkém prostředí (například prostory bazénů nebo garáží) nebo v případě požadavku na garantovanou pevnost cementové podlahy (20, 25 nebo až 30 MPa), kterou nelze zaručit u klasických cementových potěrů kvůli způsobu zhutnění. Potěr nevyžaduje vyztužení a je pochozí již po 24 hodinách. Stejně jako AnhyLevel je vhodný jako podklad pod všechny typy podlahových krytin.

Ať zvolíte anhydritový nebo cementový litý potěr, vždy bude dosaženo dokonale rovného podkladu pro pokládku finální vrstvy podlahy a to s garantovanou rovinatostí ±2 mm/2m. Vyvarujete se tak problémům s dodatečným dorovnáváním podkladní vrstvy stěrkami, což vede vždy ke zvýšení nákladů na celkovou skladbu podlahy.

Výhodou litých potěrů je i vysoká pevnost při minimální roztažnosti a smrštění – lze tak realizovat velké plochy bez dilatací a bez ocelových výztuží. Navíc lze lité potěry realizovat již od tloušťky 30mm. Během stavby oceníte i vysokou rychlost pokládky (až 1000 m2 za pracovní směnu), které je možné dosáhnout mimo jiné i díky snadnému čerpání materiálu na místo realizace. Samozřejmostí je vysoká jakost litých směsí, která je dána výběrem kvalitních surovin a přísnou kontrolou výroby v betonárnách CEMEX.

Máte-li zájem nezávazně zjistit cenu dodávky jednoho z produktů nebo náklady na kompletní realizaci Vaší podlahy, napište na info@cemex.cz nebo vyplňte poptávkový formulář:
Poptávka AnhyLevel

Poptávka CemLevel

 
CEMEX Czech Republic, s.r.o.,
Siemensova 2716/2, 155 00, Praha – Stodůlky, www.cemex.cz, email: info@cemex.cz, zákaznická linka 800 11 12 12