Na betonových taškách je lákavá špičková technologie i design

9. říj 2020

Betonové tašky jsou pověstné mimořádnou odolností a trvanlivostí. Vynikají také rozmanitou nabídkou profilů, barevného provedení či povrchových úprav. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější!

Předním českým výrobcem a dodavatelem střešních krytin a doplňků je firma Bramac. Komplexní řešení střešního pláště, které má v nabídce pod názvem Inteligentní střešní systém BMI BRAMACse v České republice stalo synonymem té nejvyšší kvality a spolehlivosti. Kromě tradičních modelů střešních tašek jsou v portfoliu zastoupeny i modely, vyráběné inovativními technologiemi, jako je STAR nebo AERLOX.  Střešní tašky STAR mají do povrchu integrované speciální pigmenty, které odrážejí část infračerveného záření a omezují přehřívání střechy. Model střešní tašky Classic AERLOX ULTRA má zase díky speciální výrobní technologii o 30 % lehčí váhu než srovnatelné modely. Díky tomu je vhodný i pro střechy s limitovanou nosností krovu. 

Betonová taška Classic Protector PLUS

Klasika nade vše

K nejžádanějším modelům z portfolia značky BMI Bramac se řadí střešní taška Classic Protector PLUS. Tento model má klasický profil se symetrickým zvlněním a nachází uplatnění nejen u novostaveb, ale i u rekonstrukcí. Střešní krytina disponuje velmi vyspělou povrchovou technologií Protector PLUS. Zatímco povrch standardních tašek tvoří pouze několik vrstev barvy, u tašek s povrchem Protector PLUS je navíc aplikována vrstva vysoce probarveného jemnozrnného betonu, která zaplní všechny nerovnosti a vytvoří dokonale hladký povrch. Toto vše zvyšuje ochranou schopnost krytiny před usazováním mechů, nečistot a řas a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti.

Římská taška má mohutný profil 

Pro milovníky minimalistického stylu

Betonová taška Tegalit STAR je charakteristická rovným tvarem a čistými liniemi, které korespondují s minimalismem současné architektury. Exkluzivní vzhled dodává krytině sametově hladký povrch tašek, ale také výjimečné barevné odstíny. Kromě decentního odstínu terracotty jsou k dispozici i metalické odstíny granit metalic a mocca metalic. Tyto betonové tašky disponují špičkovou povrchovou technologií STAR, která zvyšuje ochranou schopnost a odolnost krytiny před extrémními vlivy počasí a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti. Střešní tašky mají navíc do povrchu integrované speciální pigmenty, které odráží třikrát více infračerveného záření než běžné tašky a snižují teplotu na spodní straně tašek až o deset stupňů. Krytina tak přispívá k omezení přehřívání střechy a podkroví.

Betonová taška Reviva nápadně připomíná bobrovku 

Střecha s dotekem staleté tradice

K tradici českého venkova neodmyslitelně patří střešní taška bobrovka. Právě z této historické krytiny čerpá inspiraci model betonové tašky Reviva. Na první pohled je od bobrovky k nerozeznání - má půlkulatý tvar a rovný profil. Na rozdíl od ní jde ale o moderní velkoformátovou tašku, která se skládá vedle sebe do zámků s drážkou.

Historické prejzy naopak připomíná Římská taška. Ta je specifická výrazným profilem s mohutným obloukem, který na střeše působí velmi živě a plasticky. Římská taška vtiskne novostavbě nezaměnitelný ráz.

Římská taška na střeše působí živě 

Nezapomeňte na doplňky!

To, co dělá moderní střechu v pravém slova smyslu moderní, je sladěné střešní příslušenství a doplňky. Ke každému modelu střešních tašek nabízí Bramac kompletní program originálních střešních doplňků pro vyřešení každého detailu střechy. Nabídku doplňuje nadkrokevní tepelná izolace BramacTherm, solární kolektory či okapový systém. Všechny komponenty do sebe dokonale zapadají a dohromady vytvářejí Inteligentní střešní systém BMI BRAMAC. Na prověřená řešení střešního pláště se vztahují i nadstandardní záruky. Společnost BRAMAC nabízí 30letou záruku na kvalitu všech nabízených typů krytin. Dle vybraného příslušenství pak mohou zákazníci získat další 10 nebo 15letou záruku na funkčnost střešního systému. Kompletní nabídku završuje profesionální servis a poradenství.