Opěrné zdi – snadno jako skládačka pro dospělé

29. srp 2016

Máte pozemek s nestabilním svahem? Nebo potřebujete rozšířit parkovací plochy či zpevnit terén kolem bazénu? V tom případě přináší řešení stavba opěrné zdi. To se může jevit jako zdlouhavý, náročný a finančně nákladný úkol. Proto stavitelé stále více preferují stavbu zídky tzv. suchou cestou, kdy zmíněné starosti odpadají. Největší variabilitu a možnosti poskytuje na našem trhu unikátní systém Stavoblock.Stavoblock - opěrná zeď jednoduše

Žádné betonování, míchání malty ani armování. Opěrné zdi se díky moderním technologiím dají stavět daleko jednodušeji než dříve, jako je tomu v případě systému Stavoblock. Díky němu si může každý šikovný kutil postavit opěrnou zeď úplně sám. Bloky z vibrolisovaného probarveného betonu jsou doslova skládačkou pro dospělé.

Myslete do budoucna

Jaké jsou hlavní výhody zmiňovaného systému? Především právě jednoduchá suchá výstavba, při níž odpadá nutnost použití malty, lepidel, tmelů, apod. Stavbu opěrné zdi si také můžete rozvrhnout podle svých možností a především si zeď poskládat sami přesně podle vlastních představ.

Díky dlouhé životnosti, kterou zaručuje velká pevnost a nízká nasákavost, jsou betonové bloky také výbornou investicí do budoucna. V tomto ohledu je tedy Stavoblock oproti jiným řešením finančně výhodnější.

Jak se staví opěrná zeď Stavoblock?

Jak už bylo řečeno, zahradní bloky poskládáte hravě.

Základem stavby je zhutněné štěrkové lože, na které se jednoduše skládají jednotlivé betonové bloky. Ty jsou vzájemně provázány dvoutáhly s rybinovými zámky, díky kterým se semknou s terénem a zamezí jakémukoliv posunu. Velkou výhodou je, že zeď lze tímto způsobem stavět do neomezených výšek. Zdi mohou být přímé, zakřivené či ladně zaoblené.Založení opěrné zdi

Opěrné zdi Stavoblock jsou ideální všude tam, kde je třeba zachytit sesouvající se svah, regulovat břeh vodního toku, modelovat a upravovat víceúrovňový terén, podél cest a silnic, pro rozšíření parkovací plochy atd. Stavoblock tak nachází uplatnění jak u majitelů rodinných domků a zahrad, tak při budování infrastruktury, velkých parků atd.

Zeď i jako estetický doplněk vaší zahrady

Ve všech zmíněných případech však opěrné zdi zastávají kromě praktické funkce také roli estetickou. Cihly Stavoblock jsou vyrobené z prvotřídního přírodního materiálu, díky čemuž dokonale ladí s okolním prostředím. Navíc je možné vybírat ze čtyř barevných variant (bílá, písková, světle šedá, červenohnědá), které lze libovolně kombinovat. K dispozici jsou také tři povrchové úpravy, a to hladká, štípaná a broušená. Navíc hotovou zídku můžete hned osadit bylinkami či okrasnými květinami.

Opěrná zeď Stavoblock má tak největší předpoklady stát se dokonalým doplňkem vaší zahrady.Zídka osázená bylinkami je nejen praktická, ale navíc zkrášlí každou zahradu

Systém Stavoblock a jeho další využití

Tento unikátní stavební systém se dá použít nejen k realizaci opěrných zdí, ale také ke stavbě plotů, teras, či schodišť.

Vyzkoušejte Stavoblock – poznáte, že stavba nebyla nikdy jednodušší!

Více informací najdete na stránkách společnosti Novabrik.