Plně funkční a spolehlivá střecha jedině s doplňkovými taškami od KM Beta

3. zář 2018

Životnost a funkčnost střešního pláště je dána nejen kvalitní krytinou, ale i provedením a řešením různých detailů.

Společnost KM Beta a.s. jako jediný výrobce nabízí celobetonové střešní doplňky a postupně jimi nahrazuje ty plastové. Výhodou betonových střešních doplňků vůči těm plastovým je jejich odolnost vůči klimatickým vlivům a taky jejich životnost (až 100 let). Z těch funkčních si můžete třeba zvolit:

Betonovou anténní taškukterá zabezpečuje prostup trubky přes střešní plášť (anténa, satelit bezdrátový internet a jiné zařizovací předměty).  Základní taška s kloubem je celobetonový prvek a krycí kloubová část je z hliníku s barevnou povrchovou úpravou.

Pro ty, kterí hledají možnosti úspory energie a využívají sluneční kolektory, KM Beta nabízí tašku kolektorovou. Slouží jako držák slunečního kolektoru na střeše bez prostupu střešním pláštěm. Kolektor se připevňuje k tašce pomocí střešní konzoly s objímkou, kterou prochází nosná trubka.Kolektor se na ni v horní části zavěsí montážními háčky a volně se uloží na trubku v dolní části.

Společnost KM Beta a.s. jako jediná na trhu nabízí tašku kabelových a hadicových prostupů. Taška kabelových prostupů slouží jako bezpečný a spolehlivý prvek k propojení elektrických a datových kabelů zařizovacích předmětů přes střešní plášť. Důležité je, že nedochází k poruše střešního pláště – kabely a hadice jsou vedeny skrz ve výrobě připravené otvory, které nenarušují těsnost krytiny.

Taška hadicových prostupů je určena pro bezpečné a spolehlivé vedení izolovaného potrubí solárních kolektorů přes střešní plášť. Tašku je možné umístit v libovolném místě poblíž kolektoru pouhou výměnou za tašku základní.

Nejen funkční betonové doplňky dělají střechu. Estetickou úlohu plní okrasní střešní prvky, které střechu nejenom zkrášlí, ale taky zvýrazní. Lze vybrat buď hřebenové okrasné prvky (v nabídce kohout, elegantní věžička a pár zamilovaných hrdliček) nebo ozdobné koncové hřebenáče (motivy vítr a lev), případně i tvarované hřebenové ucpávky (motivy hrozen a slunce).

Celou nabídku betonových doplňků naleznete na www.kmbeta.cz