Plotový systém nahradí klasickou zeď

13. kvě 2020

Postavíte ho ale mnohem rychleji!

Ten kdo bydlí na samotě u lesa s výhledem do krajiny o výstavbě vysoké zdi pravděpodobně neuvažuje. Majitelé objektů v hustší zástavbě, však podobné myšlenky mít mohou. Ostatně sousedy si nevybíráme, provoz na přilehlé silnici taky těžko ovlivníme, a proto nám mnohdy nezbývá, než se situaci přizpůsobit po svém. Kvalitní plotový systém či zeď oddělí váš dům vizuálně, a navíc se budete cítit v bezpečí před případnými nechtěnými návštěvníky.

Plné ploty mají ještě jednu výhodu a tou je zvuková izolace pozemku. Rušná ulice nebo výskající děti od sousedů vás zkrátka nemusí tolik rušit při nedělní odpolední siestě, pokud postavíte dostatečně vysokou zeď. Poměrně dobrou hlukovou bariéru tvoří i vzrostlé živé ploty z populárních tújí. Každý, kdo je ale kdy měl, ví, že túje dokáží po pár letech spolknout pěkný kus z vašeho pozemku. To se vám s klasickou zdí nestane. Naopak můžete místo kompaktního živého plotu dát přednost vzdušné a různorodé zeleni, která oživí vaši zahradu nejen vizuálně, ale přitáhne i různé drobné živočichy jako hmyz a ptactvo.

Vyberte trvanlivý a snadno udržovatelný materiál

V posledních letech si čeští zákazníci oblíbili betonové plotové systémy, které vynikají rychlou výstavbou a příznivou cenou. Beton vyniká trvanlivostí a odolností před mechanickým poškozením způsobené nešetrným zacházením či v naší zeměpisné šířce i působením velkých teplotních výkyvů. Na rozdíl od kovových či dřevěných variant je téměř bezúdržbový. Současné výrobky jsou navíc často opatřeny nejrůznějšími povrchovými úpravami zlepšujícími přirozené vlastnosti betonu. Mrazuvzdornost, odolnost vůči vodě a snadné  čištění jsou tak samozřejmostí.

Přirozený vzhled boduje

Vzhledově je možné vybírat z celé řady variant. Jedno z nejširších portfolií betonových produktů obecně u nás nabízí česká firma Presbeton. Plotové systémy můžete pořídit v několika reliéfních dezénech, které mohou být z jedné pohledové strany nebo z obou. Reliéfy jsou inspirovány tradičními přírodními materiály, které se  běžně ke stavbě zdí používají. Například plotový systém v imitaci opuky ve variantě colormix je téměř k nerozeznání od klasických skládaných kamenných zdí. Populární jsou rovněž varianty imitující dřevo.

Rychlá montáž se smyslem pro detail

Montáž plných betonových plotů je velmi rychlá v zásadě jednoduchá, přesto skrývá určitá úskalí a je dobré jejich montáž svěřit odborníkům. Především je třeba precizně vyměřit a nainstalovat jednotlivé sloupky, mezi které se vkládá samotná betonová plotová výplň. Presbeton nabízí několik výšek sloupků, které definují celkovou výšku plotu, která se pohybuje v rozmezí 120 cm, 160 cm, 200 cm a 240 cm . U nižších variant je možné zvládnout zasazení plotových výplní mezi sloupky svépomocí, u vyšších plotů se ale stavba bez  zvedací techniky neobejde. Všechny plotové systémy Presbeton jsou mrazuvzdorné a opatřené impregnací Protect System TOP proti znečištění a pronikaní vody.