Pod střechou jako v bavlnce

2. říj 2017

Nová střecha by nám měla poskytovat především pocit bezpečí. Pojďte s námi nahlédnout, jak se špičkové střešní krytiny testují na extrémní klimatické zátěže. Dostali jsme pozvání od společnosti Bramac.  

Značka Bramac má u laické i odborné veřejnosti skvělé renomé a většina si ji správně spojí s výrobou střešních tašek. Bramac náleží k celosvětovému koncernu BMI, jehož součástí jsou renomovaní výrobci střešních tašek a střešních doplňků. Příslušnost k mezinárodní skupině BMI přináší řadu výhod. Především otevírá dveře do špičkově vybavených laboratoří, kde se pracuje na nejmodernějším technologickém vývoji a výrobky se zde důsledně testují.

Střecha dává obyvatelům domu pocit bezpečí.

Testy nesimulují jen běžné klimatické stavy, ale snaží se napodobit i extrémní výkyvy počasí. Testuje se marazuvzdornost střešních tašek či únosnost střešních tašek při zatížení sněhem a kroupami. Extrémní vítr může střešní tašky vytrhnout ze střechy. Uchycení tašek je důležitou součástí střechy, tak že testy prochází i opatření proti sací síle větru. Nejtvrdší dopad na kvalitu střechy má však vzájemné působení vlhkosti, slunečního záření, znečištění a mrazu. Jejich vliv se prověřuje v klimatických komorách.

Betonová taška Classic Protector PLUS získala ocenění Zlatá taška 2017.

Testy probíhají mimo jiné i v takzvaném větrném tunelu ve kterém se testuje velké množství  parametrů: je možné nastavit různou intenzitu a směr větru a různé množství padající vody, imitující větrem hnaný déšť. Díky tomu mohou vývojáři nasimulovat i ty nejextrémnější situace, které na střeše v reálných podmínkách mohou nastat. Zařízení umožňuje měnit sklon střechy a zkoumat tak funkčnost krytiny při různých sklonech. Z výsledků těchto zkoušek se pak např. stanovuje tzv. bezpečný a minimální sklon pro jednotlivé modely střešních tašek.

Podívejte se na video z testu ZDE

Cílem testů je zabezpečit 100% funkčnost a spolehlivost střešních tašek i střešního příslušenství ještě před jejich uvedením na trh. Důkladné prověřování je součástí filozofie značky Bramac, která je stavěná na maximální důvěře zákazníků v kvalitu výrobků.

Úspěšný rok 2017: Bramac držitelem certifikátu TOP QUALITY.

Bramac získal celou řadu renomovaných ocenění za špičkovou kvalitu svých produktů i důvěryhodnost značky: Zlatá taška 2017 za model betonové tašky Classic Protektor PLUS, certifikáty TOP QUALITY pro betonové i keramické, pálené tašky, Zlatá medaile na veletrhu IBF, 1. místo v soutěži Střecha roku, Zlatá taška za model Tegalit STAR… Díky technologickým inovacím, sledování posledních trendů v architektuře a respektováním potřeb zákazníků se mu podařilo zformovat ucelenou a širokou nabídku produktů, které nemá na českém trhu konkurenci.