Pojištění domácnosti seženete levněji než před lety

23. led 2017

Uzavřením nové pojistky ušetříte nebo vám pojišťovna nabídne výrazně lepší produkt za stejnou cenu. Ceny klesají proto, že se zvyšuje poptávka po produktech, roste konkurence mezi pojišťovacími institucemi a na trhu se objevují lepší nabídky. Pokud chcete ušetřit, uzavřete novou pojistku

K čemu je dobré pojištění domácnosti nebo nemovitosti

Každý by měl mít pojištěnou domácnost nebo dům, ve kterém bydlí. Proč? Klidně se může stát, že vyteče pračka, děti zapomenou vypnout vodu ve vaně a vy vytopíte sousedy. Stejně jako není vyloučené, že zapomenete vypnout sporák, od něj chytne utěrka, potom kuchyň, podlaha a byt se ocitne v plamenech. Pojištění domácnosti pokryje vzniklou škodu až do výše pojistných limitů.

Pojišťovací terminologie definuje domácnost jako vybavení bytu, jehož neoddělitelnou složkou jsou podlahy a obklady (stavební součásti). Nemovitostí je samotná stavba včetně plotu, altánu na zahradě, bazénu a dalších vedlejších staveb.

Proti čemu se pojistit

Pojistit se můžete proti krádeži, živelným pohromám a vandalismu. Pojišťovny nabízí připojištění v podobě posprejování fasády, rozbití oken nebopoškození spotřebičů v důsledku přepětí v elektrické síti.

Nově sjednávají instituce pojištění občanské odpovědnosti v ceně moderních pojistek domácnosti a nemovitosti. Díky tomuto typu pojištění jste finančně ochráněni před škodami, které způsobí omylem členové domácnosti. Pojištění se vztahuje na činnosti, které nemusí nutně souviset s poškozením bytu. Například vaše dítě může v obchodě shodit regál plný drahých francouzských vín, vytopíte souseda nebo zaviníte zranění chodci na ulici. Díky novému občanskému zákoníku je odpovědnost za škody způsobené druhým osobám pro obyčejného občana vyšší. Tento typ pojištění se nikdy neztratí. 

Srovnejte ceny on-line a ušetřete

Pojištění domácnosti s plněním v hodnotě 300 tisíc Kč zakoupíte za necelých 600 Kč za rok. Pojistit nemovitost v ceně 1 milionu Kč vás vyjde finančně podobně. 

Mrkněte se na KlikPojištění.cz, kde zjistíte snadno a rychle, jaké produkty pojišťovny nabízí a jejich aktuální ceny. Na internetu stačí vyplnit pár údajů a uvidíte, kolik ušetříte.