Rekonstrukce? Dopřejte rodině zdravé bydlení

23. dub 2018

Chytré technologie pronikají do našich domovů již několik let a umožňují nám postupně automatizovat řadu nepříliš oblíbených každodenních činností spojených s chodem domácnosti. Jedním z nejvýznamnějších benefitů, který ocení nejedna česká domácnost, je automatická ventilace a stínění. Tato kombinace totiž dokáže doma zajistit maximálně zdravé prostředí pro celou rodinu. Poradíme jak na to.

Každý by chtěl bydlet zdravě a dopřát své rodině nejlepší možné prostředí pro život. A není se čemu divit, v budovách trávíme až 90 % našeho času, a proto je otázka zdravého vnitřního klimatu mnohem důležitější než dříve. O to, aby se vám doma příjemně, a hlavně zdravě bydlelo, se dokáže snadno postarat chytrá domácnost od společnosti VELUX. Systém VELUX ACTIVE neustále monitoruje teplotu, vlhkost vzduchu i koncentraci CO2 a patřičně reaguje na aktuální podmínky. Využívá k tomu nejen senzory v interiéru, ale také vaše osobní preference, každodenní návyky i napojení na síť NETATMO s jejím detailním přehledem o počasí. Dokáže proto například vyvětrat předem, pokud zjistí, že se blíží bouřka, nebo naopak pozdrží plánované větrání z důvodu velkých veder a raději zastíní interiér, aby se nepřehříval.

           Podívejte se na video ZDE

Při rekonstrukci proto myslete na budoucnost

Abyste však mohli využívat všechny výhody, které systém VELUX ACTIVE přináší, je potřeba, aby bylo možné střešní okna dálkově ovládat. Pokud tedy plánujete rekonstrukci podkroví, doporučujeme volit střešní okno i s ohledem na budoucnost. VELUX má i v tomto případě řešení pro každého. Kdo neocení všechny výhody prémiové řady střešních oken VELUX INTEGRA, může zvolit některou cenově zvýhodněnou sadu zahrnující kvalitní střešní okna z kategorie Standard Plus a doplňkových setů pro adaptaci oken na dálkové ovládání.

           Ovládání chytré domácnosti telefonem je snadné a přirozené

V případě střešních oken lze tradičně volit mezi dřevěnou a bezúdržbovou variantou, v případě doplňkových setů naopak mezi variantou solární (KSX 100K) a elektrickou (KMG 100K). Výhodou solární sady je, že nevyžaduje, aby k oknům vedla elektřina. V případě že již střešní okna VELUX instalovaná máte, můžete je pomocí zmíněných setů (KSX 100K, KMG 100K) dodatečně elektrifikovat a připravit je tak k zapojení do systému VELUX ACTIVE.

           Set KSX 100K pro adaptaci okna na solární pohon

Zdraví je důvodem, proč zvolit chytrou domácnost

Systém VELUX ACTIVE je určen pro všechna elektricky ovládaná střešní okna VELUX a stínicí doplňky a lze jej ovládat pomocí dálkového ovladače nebo pomocí aplikace chytrého telefonu. K českým zákazníkům se VELUX ACTIVE dostane v průběhu roku 2018. Ocení jej všichni, kterým záleží na zdravém prostředí, ve kterém doma žijí. Díky schopnosti systému se učit a zpracovávat nejrůznější vstupní hodnoty se VELUX ACTIVE může rozhodovat přesněji a efektivněji než vy sami. V každou denní dobu se automaticky a bez přestávky stará o to, abyste doma bydleli co možná nejzdravěji, a po celý den udržuje optimální vnitřní klima.

           Sada VELUX ACTIVE 

Pro více informací navštivte velux.cz/ACTIVE