S Prováděcí příručkou HELUZ postaví dům i laik

15. říj 2018

Od založení prvního šáru cihel až po uložení keramických stropů provede stavbou laiky i zkušenější stavebníky nová Prováděcí příručka vydaná společností HELUZ. Ať už stavíte svépomocí, nebo si chcete ohlídat kvalitu práce řemeslníků, Prováděcí příručka od společnosti HELUZ vám na každém kroku poradí do nejmenšího detailu. A to včetně podrobné a názorné obrazové dokumentace, která vám vysvětlí i stavbařský slang, jako je pata či koruna zdiva, převazba cihel nebo maltové lože. Prováděcí příručka je zdarma ke stažení na http://www.heluz.cz/cs/ke-stazeni/prirucky nebo vám ji  společnost HELUZ ráda zašle. Více na www.heluz.cz

 

Říká se, že nouze naučila Dalibora housti, a toto úsloví je aktuální i dnes, stavebnictví nevyjímajíc. Úroveň řemeslných prací nás donutila zorientovat se i ve stavebním oboru, abychom si byli schopni stavbu sami ohlídat. Potřebné informace obvykle hledáme na internetu, anebo můžeme sáhnout po uceleném manuálu, který nás za ruku provede jednotlivými kroky stavby - od přivezení materiálu na staveniště a ohlídání klimatických podmínek při jeho skladování, přes stavbu a kotvení nosných stěn i příček či zdění akustického zdiva, až po uložení překladů a stropů a zhotovení omítek. Výhodou Prováděcí příručky od výrobce cihel společnosti HELUZ je nejen podrobný a názorný popis postupů včetně fotografií či obrázků, ale třeba i bodový kontrolní dvojlist, ve kterém si „odškrtáte“ jednotlivé kroky při vyzdívání, ukládání překladů či stropů a při stavbě komína, abyste v tom množství činností na něco nezapomněli. Prováděcí příručka od společnosti HELUZ je určena pro investory - laiky, kteří si najali stavební firmu, ale pomůže i zkušenějším, kteří se rozhodli dům postavit svépomocí.

„Je to již druhé vydání Prováděcí příručky HELUZ, tato verze je podrobnější a také specializovanější na zdění již zateplenými cihelnými bloky Family 2in1 pro nízkoenergetické a pasivní domy. Investora provází celou stavbou podle technologických norem a upozorňuje ho na nejproblematičtější místa, aby si je dokázal zkontrolovat,“  charakterizoval publikaci ing. Pavel Heinrich, produktový manažer společnosti HELUZ.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Tradice této rodinné firmy spadá až do roku 1876, kdy Jan Řehoř v Dolním Bukovsku postavil první žárovou pec a z vytěžené hlíny vypálil první cihly. Dnes má společnost HELUZ výrobní závody kromě Dolního Bukovska ještě v Hevlíně a Libochovicích, kde vyrábí kompletní stavební systém HELUZ zahrnující obvodové i vnitřní cihelné bloky, včetně cihel s nejlepšími tepelně izolačními vlastnostmi na trhu řady HELUZ FAMILY 2in1 pro nízkoenergetické a pasivní domy. Společnost HELUZ v roce 2017 na trh uvedla i první kompaktní broušenou AKU cihlu sendvičové skladby cihla-minerální vlna-cihla se vzduchovou neprůzvučností Rw=57 dB pod názvem HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená. Sortiment dále tvoří nosné roletové a žaluziové překlady, ploché překlady, keramické stropy, komínové systémy a speciální tvarovky.