Schiedel Sirius – novinka mezi produkty společnosti Schiedel

1. říj 2018

Společnost Schiedel, leader ve vývoji a výrobě komínových systémů představil na letošním veletrhu For Arch další designově a funkčně vycizelovanou novinku Schiedel Sirius. Jedná se o krbová kamna Sirius se samostatným přívodem vzduchu komínem Schiedel Permeter Smooth Air.

Vzhledem ke vzrůstající oblibě doplňkového vytápění se společnost Schiedel rozhodla vyhovět poptávce a představila novinku Schiedel Sirius, která nabízí ekologickou a technologicky špičkovou formu vytápění na pevná paliva. Krbová kamna jsou spolu s komínovým tělesem dokonale sladěná a vytváření funkční a estetický celek. Komínový systém Permeter Smooth Air navíc na rozdíl od standardních nerezových komínových systémů přivádí vzduchu potřebný k hoření meziprostorem komínového pláště. Ten je vyráběn ve dvou provedeních, jako jednoplášť (s použitím jedné izolace) pro interiérové využití a dvouplášť pro neizolované části domu a exteriér (s použitím dvou izolačních částí). Tento systém tak najde uplatnění i v nízkoenergetických domech s řízeným větráním a rekuperací tepla. Přívod spalovaného vzduchu komínovým pláštěm byl doposud standardem pouze u prémiových keramických komínových systémů. Vzduch z místnosti je potřeba pouze při zatápění. Po dosažení určité teploty se vzduch začne natahovat meziprostorem komína a dvířka krbových kamen se pevně uzavřou. Zajímavá je i estetická stránka komínového tělesa. Po celé délce komínového tělesa zmizely klasické spoje se sponami. Výsledkem je hladký komín velmi elegantního vzhledu. V sestavě Sirius je komín použit jako svislý kouřovod s osazením přímo na spotřebič, ale je možné z něho sestavit klasický komín založený na zemi či na fasádě domu. Standardně je komín nabízen v černé barvě, na objednávku je možné vyrobit i v barvě šedé a bílé.

Krbová kamna Sirius v sobě dokonale mísí estetiku a funkčnost. Každý detail je doveden do naprosté technické dokonalosti. Kamna jsou vybavena tzv. triple- air konektivitou. To znamená, že je možné, je napojit na spalovací vzduch a komínové těleso třemi způsoby - shora, zezadu ale i spodem, např. prostorem pod podlahou. Vysoká účinnost celého systému je samozřejmostí. Minimum spotřebovaného dřeva zajistí maximální tepelnou pohodu. Kamna Sirius jsou nabízena ve dvou variantách. Sirius 1 má standardně provedená prosklená dvířka. Varianta Sirius 3 vám přinese za relativně malý doplatek ještě intenzivnější zážitek z plápolajícího ohně. Díky prostorovému prosklení, je možné pozorovat oheň v rozmezí 180°. Oba typy kamen mají ve spodní části uzavřený prostor určený na skladování palivového dřeva.

Přednosti krbových kamen:

- Vysoká účinnost – až 84%, více tepla, méně dřeva

- Jednoduché ovládání

- Samouzavírací dvířka (interlock systém – fixace dvířek pro zapálení nebo čištění)

- Prostorové prosklení (pohled na oheň v rozmezí 180°)

- Testováno dle nejvyšších evropských standardů a norem

- Přestavitelné nožičky (pro vyrovnání i při nerovném povrchu)

- Ekologický nátěr kamen (povrchová úprava barvou s minimálním zápachem

  a nízkými emisemi)

Přednosti nerezového komínu Permeter Smooth Air:

- Přívod spalovacího vzduchu ke spotřebiči

- Flexibilní a snadná instalace

- Ceiling box – délkově nastavitelný díl pro dodatečnou instalaci kamen

- Systémové řešení napojení – odpadá další přídavné potrubí či adaptér

- Triple-air konektivita – tři možné vstupy pro přívod spalovacího vzduchu (shora,

  zdola, zezadu)

- Mimořádně malé bezpečné odstupové vzdálenosti od hořlavých materiálů

Zakoupením Schiedel Sirius tak zákazníci získají za zajímavou cenu ucelené řešení vytápění a odvodu spalin a to v nejvyšší kvalitě. Neváhejte tedy a vytvořte si příjemnou pohodu u plápolajícího ohně již pro tyto nadcházející podzimní dny.

Více informací k produktu naleznete na webových stránkách společnosti Schiedel.

Schiedel, s.r.o., tel.: 326 999 011, e-mail:schiedel@schiedel.cz