Střešní systém, který šetří hned dvakrát

18. lis 2022

Na úspory energií v bydlení je v současnosti kladen obrovský důraz. Největší objem energií spotřebují domácnosti na vytápění. Nechcete-li topit takříkajíc „pánu bohu do oken“, váš dům se neobejde bez kvalitní izolace. A to se týká nejen fasády či oken, ale také střechy. BMI BRAMAC nabízí řešení, jak využít skutečný potenciál střechy, a přitom si zajistit maximální energetické úspory.

Při navrhování střechy je totiž nutné pomýšlet na celoroční komfort: V létě na střechy shora dopadají horké sluneční paprsky, v zimě nám cenné teplo v domě stoupá vzhůru a neizolovanou střechou uniká. Sofistikovaná střešní skladba Bramac COOL řeší oba problémy najednou: V zimních měsících perfektně izoluje a v létě naopak zabraňuje pronikání tepla do interiéru a přehřívání podkrovních místností. Ušetříte tak nejen za vytápění, ale i klimatizaci.

BRAMAC COOL celkem zahrnuje tři prvky, kterými jsou střešní tašky nové generace vyrobené technologií STAR, reflexní fólie a nadkrokevní tepelná izolace BramacTherm.

Střešní tašky s hvězdnou technologií

Betonové tašky STAR reprezentují nejnovější trend v technologii výroby střešních krytin. Zatímco povrch standardních tašek tvoří pouze několik vrstev barvy, u těchto tašek je navíc aplikována vrstva vysoce probarveného mikrobetonu, která zaplní všechny nerovnosti a vytvoří dokonale hladký povrch. Vrstva mikrobetonu je přetažena i přes celou plochu předního řezu tašky. Toto vše zvyšuje ochranou schopnost a odolnost krytiny před extrémními vlivy počasí a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti. Betonové tašky STAR mají navíc do povrchu integrované speciální pigmenty, které odráží třikrát více infračerveného záření než běžné střešní krytiny a snižují teplotu na spodní straně tašek až o deset stupňů. Přímo pod střešní krytinou je ve skladbě Bramac COOL umístěná vysoce reflexní fólie, která funguje jako další odrazivý štít vůči působení slunečních paprsků.

Betonové tašky STAR reprezentují nejnovější trend vy technologii výroby střešních krytin.

Model Tegalit STAR má design, který koresponduje s minimalismem současné architektury.

Zateplení bez nežádoucích tepelných mostů

V chladném období brání únikům tepla směrem z interiéru vysoce účinný a propracovaný systém nadkrokevní tepelné izolace BramacTherm. Jedná se o tuhé desky z PIR pěny, které mají i v malých tloušťkách vynikající tepelněizolační schopnosti. Pokládají se celoplošně shora na střešní krokve, čímž je eliminován vznik nežádoucích tepelných mostů. Nadkrokevní systém zateplení zároveň zvětšuje prostory pod střechou a umožňuje využít zajímavého působení dřevěných krokví v interiéru podkroví.

Produktová řada vysoce účinné nadkrokevní tepelné izolace BramacTherm.

Střešní skladba Bramac COOL účinně odolává chladu i horku a reprezentuje tak stavební technologii, která přispívá k energeticky udržitelnému bydlení. Z obytného podkroví vytváří prostory s vysokým obytným komfortem, ale také nenapodobitelnou estetikou.