Stylové zdi v interiéru – novinky v oblasti barev

23. kvě 2023

Jak vdechnout stěnám více trendy vzhledu nebo dosáhnout ekologičtější řešení výmalby? Odbornice z Hornbachu vás provede novinkami na trhu.

Někdy na velkou změnu stačí i poměrně jednoduchý trik. Správně zvolené barvy dovedou opravdové zázraky a umí zcela proměnit vzhled. Drobné oživení, ale i kompletní změna stylu nebo celkového vzezření místnosti jsou tak dostupnější, než se na první pohled může zdát.

Kovové odlesky nebo mramor

Pokud máte v plánu osvěžit vzhled vnitřních prostor, dejte šanci stylovému rozzáření zdí. „Interiérová barva StyleColor Metallic Storm, která se vyrábí ve variantách stříbro a antracit, vykouzlí na stěnách vašeho příbytku elegantní jemně strukturovaný třpytivý efekt. Místnost tak získá nádech luxusu a futuristické elegance,“ tvrdí Monika Linghartová. Tyto barvy dovedou upoutat pozornost a jsou vhodné i jako samostatná dekorace, nebo na solitérní pruh, který opticky rozdělí geometrii interiéru.

Pozornost na sebe zaručeně upoutá i nadčasově vyhlížející světle mramorová interiérová omítka StyleColor Mramor. Prostor opticky zvětší a vnese do něj přitažlivost klasiky. Lze ji aplikovat válečkem, špachtlí nebo štětcem – podle toho, jakého výsledného vzhledu chcete dosáhnout.

Jak na to

Podklad pod malbu musí být čistý, suchý a soudržný, případnou odlupující se starou barvu je nutné odstranit. Jako základní nátěr použijte malířskou v bílém odstínu. „Interiérovou barvu před použitím a občas i během aplikace důkladně promíchejte, aby v ní barevné pigmenty zůstaly dokonale rozptýleny. Nanášejte rovnoměrně a v přiměřeném množství pomocí plochého štětce ve svislém, vodorovném nebo úhlopříčném směru a stále dodržujte zvolený směr roztírání. V případě, že bude spotřeba barvy na jednu souvislou plochu větší než obsah jednoho balení, doporučujeme obsah všech potřebných balení vzájemně smíchat,“ radí specialistka.

Zdravější domácnost

Pro příznivce zdravého životního stylu je otázka výmalby vnitřku budovy mnohdy podmíněna vysokými standardy kvality produktů i jejich ohleduplnost ke zdraví. „Pokud se snažíte při stavbě a výmalbě interiéru zamezit výskytu škodlivých látek, sáhněte po výrobcích, které vám umožní vytvořit prostor k bydlení, ve kterém se budete cítit dobře, odpočinete si a zároveň budou splňovat přísné požadavky na kvalitu,“ vybízí Monika Linghartová z oddělení barev a laků v Hornbachu.

Modrý anděl

Abyste tyto produkty z nabídky v Hornbachu snadněji poznali, jsou opatřeny razítkem „Modrý anděl“. Toto logo garantuje, že jím označené zboží splňuje přísné požadavky na ochranu lidského zdraví a životního prostředí. Pro výmalbu vnitřních stěn je proto ideální zvolit barvu s tímto označením. Lze si vybrat nejen ze základních barev na zdi a dřevo, ale i z různých lazur, laků, barev ve spreji či akrylátových laků na radiátory. www.hornbach.cz