Užijte si 50letou záruku na vaše střešní tašky

5. zář 2016

Představte si, že investujete do střešní krytiny, která poslouží nejen vám, ale i vašim dětem. I po několika desítkách let od položení bude stále dostatečně mechanicky odolná, tvarově stabilní a vodotěsná. Může to znít jako hudba budoucnosti, ve skutečnosti už je to díky společnosti Mediterran několik let pravda.

Mediterran, společnost s téměř 100letou tradicí v oblasti výroby střešních tašek, totiž garantuje svým zákazníkům záruku v délce 50 let na betonovou střešní krytinu. Laicky řečeno, i 50 let od položení první betonové střešní tašky Mediterran na krov vašeho domu, budou tyto tašky stále mrazuvzdorné, vodotěsné a zachovají si své původní rozměry.

Nadprůměrná záruka díky kvalitním materiálům

Pro výrobu střešních tašek používá společnost Mediterran beton namíchaný z přírodních surovin. Všechny dodané suroviny jsou průběžně a namátkově kontrolovány, protože jenom tak může být zaručená jejich vysoká kvalita, kterou následně Mediterran garantuje svým zákazníkům po dobu 50 let. Beton pro výrobu střešních tašek se kromě křemičitého písku z Dunaje skládá i z portlandského cementu, záměsové vody a oxidové barvy – rovnoměrná homogenizace surovin a promíchání hmoty pak dá vzniknou kvalitní betonovým střešním taškám Mediterran.
Při následném zpracování betonu do podoby střešních tašek se společnost po dlouhá léta snaží maximálně zohledňovat principy ochrany životního prostředí. Několikaleté dodržení stejné receptury je navíc zárukou, že vyrobené tašky mají stále shodné vlastnosti.

Vodotěsné i mrazuvzdorné střešní tašky na 50 let

Po důkladném promíchání betonu už nic nestojí v cestě jeho vytvarování do podoby střešních tašek. Beton se nanese na podložky, lisuje se a již vzniklé tašky jsou následně zavezené do vytvrzovací komory. Pro zajištění 50leté trvanlivosti je na střešní krytinu nanesena homogenní ochranná vrstva, která ji chrání proti prostupnosti vody. Právě voda je jedním z faktorů, které dokážou střešní tašku poškodit. Pokud totiž nejsou ošetřené touto ochrannou vrstvou, hrozí časté opakování cyklů zmrznutí/tání, které životnost tašek snižují.
Speciální ochranná vrstva nanesená na střešní tašky je navíc chrání i z estetického hlediska. Povrch betonových střešních tašek je totiž díky ní dokonale hladký, proto je mnohem menší pravděpodobnost, že se na něm uchytí mechy nebo jiné rostliny. A po zelené střeše přece nikdo netouží…

Střešní tašky se stálou barvou i po 50 letech

Speciální ochranná vrstva na střešních taškách je navíc chrání i proti škodlivým účinkům smogu a dalším nebezpečným látkám v ovzduší. Obarvení betonu už při jeho míchání zase zaručuje stálou barvu ve všech vrstvách střešní tašky. Dojde-li tedy postupem času k mírnému opotřebení tašek, jejich povrch si vždy zachová svoji stálou barvu.
Investice do střešní krytiny není nijak levnou záležitostí a v rozpočtu celé stavby představuje významnou položku. Není tedy divu, že od takové investice čekáme všichni maximální návratnost. Ta je ukrytá nejen v designovém provedení střechy a jejích funkčních vlastnostech, ale právě i v maximální, v tomto případě 50leté záruce.

Více se o záruce 50 let dozvíte na www.mediterrancz.cz