Váš bazén si zaslouží střechu

24. říj 2016

Bazén vystavený rozmarům počasí je jako kabriolet, u něhož nelze zatáhnout střechu. Použití je někdy fajn, jindy dost omezující. Zastřešení je lepší hned ze 4 důvodů. 

Pořízení zahradního bazénu je bezpochyby rodinná událost, podobně jako koupě auta. Za horkých letních dnů je přece tak příjemné vykoupat se a ochladit rovnou za domem, posadit se do lehátka a s drinkem v ruce relaxovat pohledem na jiskřivou hladinu…Napadlo vás, že byste mohli ten báječný požitek ještě znásobit zastřešením bazénu?

Zapomeňte na to, že bazén rovná se léto a prázdniny. Prodlužte si koupací sezónu až na šest měsíců v roce, aniž byste si museli pořizovat solární panely. Střecha bazénu vám ohřeje vodu zadarmo a její pořízení s sebou nese několik dalších výhod. 

Od sněženek po kaštany 

Nemusíte být otužilec Venlovský ani ledoborec Lenin, abyste si zaplavali ve vlastním bazénu v období, kdy na zahradě začínají kvést sněženky nebo naopak padají ze stromu kaštany. Vysvětlení je prosté: střecha funguje jako skleník. Propouští dovnitř sluníčko, které ohřívá vodu i vnitřní prostor, a v noci brání úniku tepla a rychlému ochlazování. V zimě zastřešený bazén v podstatě nezamrzá, vyjma období extrémních mrazů.

Díky zastřešení si bazénová voda udrží až o cca 5 – 8 °C vyšší teplotu. Střecha nad bazénem tedy prodlužuje požitek z koupání v teplé vodě na dobu od poloviny května do poloviny září. A pokud jste připraveni vodu dále ohřívat tepelným čerpadlem, půlrok používání jistě ještě o kousek protáhnete.

Štít proti rozmarům počasí

A nejde jen o prodloužení koupací sezóny, ale také o její zkvalitnění. Však víte, jak to v posledních letech u nás o prázdninách chodí, chvíli tropy, pak zase studené lijáky. Zastřešení bazénu funguje jako štít proti jakýmkoliv vrtochům počasí.

Žádný strach, že se vaše dítě při koupání spálí na prudkém slunci nebo se za deštivých letních dnů budekoukat na bazén akorát z dálky.

S klíčem na krku

A když už jsme u dětí, další neocenitelnou výhodou je bezpečnost bazénu. Díky uzamykatelnému zastřešení se nemusíte bát, že v nestřežené chvíli spadne do vodymalé dítě čikdokoliv jiný, kdo neumí plavat nebo není zrovna v kondici. Ostatně nebezpečí poranění čiutonutí hrozí i vašemu psovi, kočce nebo jinému domácímu mazlíčkovi. 

Jakmile se vzdálíte od bazénu, zkrátka jen otočíte klíčem v zámku a strach o své blízké můžete pustit… k vodě.

Listí ani špína nemají šanci

Těší vás vidět v bazénu jasně modrou vodu a jiné barvy odmítáte? Rozhodí vás, když ráno vstanete a první věc, kterou z okna uvidíte, je vodní hladina pokrytá listím? Znáte i lepší druhy sportu, než je běh s podběrákem kolem bazénu? Nesnášíte vysávání obýváku, natož bazénu? Jistě už tušíte, co vám pomůže. Zastřešení bazénu udrží vodu čistější, protože se do ní nedostane listí, prach, zbytky rostlin, písek ani ostatní nečistoty.  

Překvapilo vás, co všechno střecha nad bazénem dokáže? Podobně jako máte představu o tom, jak by měly vypadat boty nebo taška do práce, měloby vašim představám odpovídat i zvolené zastřešení bazénu. Nebojte se, vybrat zastřešení je jednodušší, než vybrat bazén. Uvidíte :-)