Xella představí na veletrhu FOR ARCH 2022 kompletní sortiment značek Ytong, Silka a Multipor

13. zář 2022

Společnost Xella se na 33. ročníku veletrhu FOR ARCH (20. -24. září 2022 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Praze-Letňanech) bude prezentovat na expozici A09 v hale 2. Odborné i laické veřejnosti představí kompletní sortiment pórobetonového stavebního systému Ytong, vápenopískových tvárnic Silka a tepelněizolačních desek Multipor.

K demonstraci prvků systému Ytong poslouží fragment i jednotlivé produkty, skladby zdiva, aplikované omítky, v neposlední řadě také předvádění správného zdění Ytong mistry. K promítání videí pracovních postupů i referenčních staveb bude sloužit na stánku LED panel velikosti 3,5 x 2 metry.

Chybět nebudou ani letošní novinky v sortimentu: inovovaná pórobetonová tvárnice YTONG Lambda YQ 500 mm PDK, se kterou může stavebník dosáhnout nejlepších parametrů obvodového zdiva v jedné vrstvě nebo nové dlouhé poloprefabrikované překlady v U-profilech Ytong. Obě novinky zrychlují stavbu a rezonují s aktuálními požadavky na energeticky maximálně úsporné bydlení. Téma energetické nezávislosti je ostatně jedním z nosných témat letošního veletrhu FOR ARCH.

Na stánku Xella budou rovněž předány diplomy a dárky studentům, kteří uspěli v letošní středoškolské soutěži.

V rámci výstavy proběhne vyhodnocení soutěže Grand Prix 2022, kam společnost Xella nominovala novinku – Multipor ExSal Therm –  systém minerálních desek a malty pro sanaci vlhkého a zasoleného zdiva, zároveň s funkcí tepelné izolace.

Veletrh FOR ARCH se i v roce 2021 stal událostí roku ve svém oboru, loňský veletrh navštívilo téměř 34 tisíc lidí. Jsme přesvědčeni, že velkou návštěvnost bude mít i letošní ročník. Všichni zástupci společnosti Xella včetně obchodně-technických poradců se na veletrh těší a zvou všechny partnery a zájemce o moderní výstavbu k návštěvě expozice.