Z jednotlivých kusů staviv vzniká kompletní systém hrubé stavby

12. bře 2018

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v. o. s. je největší český výrobce cihelných produktů, dodává na trh kompletní systém pro hrubou stavbu: cihly, stropy, komíny a překlady vhodné na výstavbu energeticky nenáročných rodinných i bytových domů.

Budova postavená ze stavebních komponentů jednoho výrobce dosahuje lepších tepelněizolačních parametrů. Díky kompletnosti stavebního systému je zajištěná eliminace tepelných mostů a jednoduchá realizace detailů  na stavbě. Předchází se chybám a následným poruchám konstrukce, jejíchž odstranění bývá složité a finančně náročné.

Kompletnost systému je při stavbě důležitá z více hledisek. Systém umožňuje rychlou, jednoduchou a v konečném důsledky i levnější výstavbu. A to nejdůležitější – použitím stavebních komponentů od jednoho výrobce se jednoduše docílí lepších vlastností celé stavby.

Tento jedinečný, ucelený kompletní systém se však skládá z jednotlivých „kusů skládačky“. Pojďme se tedy na ně podívat blíž.

Nejlepší cihly na trhu

Nejvýraznější posun při obvodovém zdivu v posledních letech nastal hlavně při zlepšování tepelněizolačních vlastností cihel.

Cihly HELUZ Family 2v1 obsahují tepelný izolant, kterým jsou patentovaným způsobem plněné. V dutinách této produktové řady cihel se nachází kuličkový polystyrén, který zlepšil tepelněizolační parametry cihly o 40% a zároveň zůstává paropropustný, takže se ve zdivu nedrží vlhkost.

Co se týká vlastností v porovnání s dodatečným zateplováním konstrukce, jsou váhy jednoznačně nakloněné v prospěch cihel s integrovanou tepelnou izolací. Cihly HELUZ Family 2v1 v šířce 500mm dosahují vynikající hodnoty součinitelu prostupu tepla U= 0,11 W/m2K, což se vyrovná 36ti centimetrům dodatečné polystyrénové izolace na konstrukci. Obvodové zdivo z těchto cihel se už nezatepluje, stačí na něj jen aplikovat vhodnou omítku. Výhody tohoto řešení oproti dodatečnému kontaktnímu zateplení ETICS jsou v tom, že nemá problémy se šířením vlhkosti v konstrukci domu, ani se vznikem plísní a řas, je mechanicky odolnější, má daleko delší životnost, a je i ekonomicky výhodnější. 

Velká variabilita stropní konstrukce

Při stavbě domu stavebníci oceňují velkou variabilitu a možnost ruční montáže, která je realizovatelná při skládaném stropě z nosníků a vložek HELUZ MIAKO. Druhým systémem jsou keramobetonové panely HELUZ pro stropy s okamžitou únosností a rychlou pokládkou pomocí jeřábu.

Stropní systému HELUZ jsou kompatibilní se zdícím systémem a není třeba komplikovaně řešit konstrukční detaily. Vyznačují se vysokou požární odolností, dobrou neprůzvučností a díky výborné tepelné akumulaci tepla a schopnosti plynule přijímat a uvolňovat vlhkost, přispívají k maximálnímu komfortu bydlení. 

Kvalitní cihlový komín

Komínové systémy HELUZ obsahují všechny prvky a příslušenství potřebné pro správné fungování komína. Díky unikátním cihlovým tvarovkám jsou komínové systémy HELUZ vhodné pro cihlové stavby, i pro stavby z jiných materiálů. Samotná realizace je v porovnání s komíny jiných výrobců kvůli praktickým rozměrům a nižší hmotnosti tvarovek rychlejší a jednodušší.

Nabídka komínů HELUZ je tak široká, že je možné navrhnout a sestavit komín na míru pro každou stavbu. I pro nízkoenergetické a pasivní domy, které mají specifické požadavky.

Žaluziové a roletové překlady

Na řešené překladů nad otvory v obvodovém zdivu nabízí HELUZ unikátní řešení. Tím je nosný žaluziový a roletový překlad, jehož součástí je tepelná izolace a schránka na osazení venkovních stínících systémů. Použití tohoto překladu ušetří čas při výstavbě, protože se jedná o kompletní výrobek, který se jen osadí na zdivo ostění otvoru. Výhodou žaluziových a roletových překladů HELUZ je i to, že venkovní stínící systémy je možné nainstalovat až po úplném dokončení stavby, kdykoli v průběhu užívání stavby. Kvalitní stínící technika namontovaná do překladu dokáže v létě účinně zabránit přehřívání místností, v zimě pak snížit tepelné ztráty budovy a lépe zabezpečit stavbu proti násilnému vniknutí.

www.heluz.cz