Znáte chytrou žárovku?

4. čvc 2022

Nebaví vás se pořád zvedat a chodit rozsvěcet a zhasínat? Potřebovali byste žárovky ovládat i na dálku? Chcete snadno měnit barevnou teplotu světla? Vsaďte na chytrou žárovku!

Chytrá žárovka je hitem dnešní doby

Doba jde kupředu, spolu s ní se mění naše návyky. Dřív si lidé svítili svíčkami, postupně začali využívat světla. No a dneska je IN chytrá žárovka. Ta bývá většinou tím prvním, co si spojíte s pojmem smart home. Taková žárovka může díky komponentům, které v sobě má zabudované, fungovat poměrně samostatně, ovládat ji můžete i hlasem. Že je to nemožné?

Když se řekne chytrá žárovka

LED žárovka, která je vybavená systémem pro komunikaci přes domácí síť nebo internet se označuje jako chytrá žárovka nebo také smart žárovka. Poskytuje širokou škálu barev, lze ji plně automatizovat a ovládat smartphonem nebo hlasovým asistentem. Můžete ji také nastavit rozvrh automatického rozsvěcení a zhasínání. Už nikdy si nebudete celou dobu, co budete mimo domov, lámat hlavu nad tím, zda jste zhasnuli.

Když ji namontujete do světla, můžete čekat velké věci. Některé smart žárovky lze propojit s hlasovým ovládáním, vzhledem k tomu, že jde o LED žárovku, tak se můžete těšit i na její dlouhou životnost, úsporu energie, bezúdržbový provoz a také na to, že se hned po zapnutí rozsvítí naplno.

Proč je chytrá žárovka tak úžasná?

·         Některé smart žárovky jsou vybaveny reproduktorem, takže umožní i přehrávat hudbu.

·         Stmívací žárovky vám umožní měnit intenzitu světla dle libosti.

·         Můžete měnit i barvu světla a jeho teplotu.

·         Může reagovat i na scény filmu, který sledujete.

·         Snadno si uložíte scénář osvětlení.

·         Můžete ji propojit s dalšími žárovkami a svítidly v domě.

·         Klidně ji můžete ovládat na dálku i z dovolené.

·         Ovládáte je dálkovým ovládáním, chytrým telefonem nebo tabletem.

·         Bez obtíží nahradí staré klasické žárovky se standardní objímkou (smart žárovky jsou dostupné pro

          objímky B22, E14, E27, GU5.3 / MR16, GU10)

Jak lze chytrou žárovku ovládat?

Uvažujete, že byste do svého svítidla chytrou žárovku namontovali, ale nevíte, jak byste ji mohli ovládat? Možností je hned několik, zaměřte se na to už při výběru žárovky.

Ovládání svítidel přes chytrý telefon nebo tablet je optimální řešení, ne u všech chytrých žárovek je to ale možné.  Skvělé je i hlasové ovládání, o kterém jsme donedávna jen snili. Stačí říct rozsvítit nebo zhasnout.

Až takové vymoženosti nepotřebujete, vystačíte si s dálkovým ovládáním, díky kterému zvládnete světla ovládat z pohovky nebo křesla? A co takhle pohybový senzor? Díky němu nemusíte nic mačkat, ale ani na nic klikat. Světlo se samo rozsvítí, když vstoupíte do místnosti.

Poslední možností jsou bezdrátové inteligentní vypínače pro ty, kdo se bez vypínače prostě neobejdou. Můžete je upevnit na stěnu i je přemístit tam, kam zrovna potřebujete.