coverphoto
Neaktivní

uvaze

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistroval se 16. led 2017
Aktivita
72 příspěvků ve fotoblozích
5 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (15)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Dotaz -Daň z nemovitosti..
Zdravím všechny kdo minulý rok zkolaudoval a bude ted také řešit daň. Kde člověk najde na daňovém portálu potřebný doklad..?případně odkaz do zprávy děkuji.

A měl jsem dotaz na úřad ale nejsem z toho moc moudrý napíši odpověd z úřadu-Pokud jste v roce 2018 získal stavební povolení, měl jste si to uvést v přiznání jako stavební pozemek - (což jsem neudělal..daň jsem přiznával jenom jako zahradu)
 Přiznání je potřeba udělat dodatečné od doby...

  • romik67já jsem postavila během jednoho roku a protože jsem taky nevěděla zašla jsem na příslušný úřad a tam mi to úřednice ochotně pomohla vyplnit, nebylo tam ani moc lidí a měla jsem jistotu, že to mám vOK
    • lucijendaKe kolaudaci mame sice jeste dost daleko, ale zmenu na stavebni pozemek jsem hlasila ted primo na urade. Pani urednice mi dala potrebny formular a vse mi nadiktovala, takze super.
      • majak78Jak píšou holky výše, u této daně s vypsáním pomáhají úřednice, netrápila bych se sama...jsou tam docela složité ty sazby (dle velikosti obce atd)
        • infaryŘešili jsme to taky, nejdřív jsme koupili pozemek, sice stavební, ale pak jsme začali stavět a také jsme tam měli něco měnit. Nevěděli jsme, paní nám to ochotně změnila a museli jsme doplácet něco málo. Loni jsme zkolaudovali a musíme teď opět měnit, že se již jedna o dům. Paní opět milá, že prostě máme přijít a sepíše to. Ona naťukává všecko do pc, my jen podepíšem. Přeji také příjemného úředníka, je to vždy jednodušší 🙂
          • kamusekAno, musíte dopočítat zpětně. A opravdu nejlépe zajít na FÚ a oni poradí. Taky mi radili a paní i vypočítala, já jen zaplatila 🙂
            • radi1Zašla bych na FÚ a když poprosíte, tak Vás určitě pryč nepošlou a ve většině případů pomohou.Jak kolegyně říká, když jim nepomůže, udělají to špatně a stejně jim volá. Je lepší jim pomoci to vyplnit a ví s jistotou, že je to dobře.