coverphoto
Neaktivní

vendulak

Vendulák  /  35 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 2. kvě 2009
bydlí v městě Plzeň
Info o bydlení
Stav   Přestavuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
10 příspěvků ve fotoblozích
0 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (8)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Prosím neuměl by někdo poradit jestli jde nějak rozvázat smlouvu s realitkou, která je na dobu určitou (3 měsíce)?

  • malovaniSmlouvu lze vypovědět - v každé smlouvě jsou uvedeny podmínky výpovědi. Obecně lze napsat výpověď ze smlouvy a buďto osobně předat a nechat si podepsat anebo odeslat doporučeně s dodejkou, ať máte v ruce nějaký doklad. Tři měsíce nejsou až tak dlouhá doba, ale pozor, pročtěte si, zda ve smlouvě není někde napsáno, že pokud se smlouva písemně nevypoví, tak, že se automaticky prodlužuje.
    • vendulak
      AUTOR
      @malovani  A pokud tam ty podmínky uvedeny nejsou? Pročetli jsme ji včera poctivě oba dva a právě jsme tam nikde nic takového nenašli 😞. Bojíme se jestli třeba za předčasné vypovězení smlouvy nebude nějaká sankce?
      • malovani@vendulak  Můžu se zeptat, co je to za realitku? Proč chcete od smlouvy odstoupit? Všechna ujednání by v té smlouvě měla být jasně daná - zda jde odstoupit a za jakých podmínek (v některých případech od smlouvy na dobu určitou odstoupit nejde, smlouva zaniká uplynutím času a samovolně se neprodlužuje). Bohužel některé smlouvy jsou fakt napsané ta, že z nich jsou jen problémy, no... Ale pokud není ve smlouvě uvedeno, že za odstoupení je sankce, tak by prostě být neměla...
        • vendulak
          AUTOR
          @malovani  Díky za odpověď. Jde o MaM reality. A chceme odstoupit proto že máme kupce, kterého jsme si našli sami a bylo by pro nás mnohem výhodnější prodat to bez realitky a i kupec by to upřednostňoval. Už takhle tratíme hrozně moc peněz 😞. A navíc nejsme ani spokojení s jednáním makléře, do smlouvy si napsal minimální částku kterou za byt můžeme dostat s tím, že zatím ho dáme za víc a pak můžeme na tuto částku snižovat. Ale pán snížil po docela krátké době částku na tu nejnižší a to bez toho aby nám o tom dal vědět :-/.
          • malovani@vendulak  Hm, tak to chápu, že byste rádi odstoupili. Nevím, jak je ta slouva postavená, ale pokud by odstoupit nešlo, tak jedině počkat ty tři měsíce do jejího konce a pak prodat byt sami. Zkuste se zeptat makléře, za jakých podmínek můžete od smlouvy odstoupit - sice asi nebude nejpříjemnější, ale v rámci slušného chování by vám odpovědět měl anebo zkuste anonyně zavolat na centrálu a poptat se, jak je to se smlouvami, za jakých se podmínek se uzavírají, za jakých se dá odstoupit... Pozor i na to, že můžou mít ve smlouvě uvedeno, že pokud vy sami si najdete kupce v době smluvního vztahu, tak mají nárok na provizi. Nevím, zda to tak je, ale může to tak být. Moc jsem nepomohla.
            • jahudka80@vendulak  hele tak leda počkat ta 3 měs. aby jste neplatili sankci, my dokonce měli ve smlouvě že byt nesmíme prodat do 3měs.po zkončení smlouvy některé realit.jsou pěkné svin.... . A tak tedy máte kupce a půjdete do většího??? Mě se tady lípí a jsem fakt spokojená 🙂 než bude domeček tak to tady vydržíme 🙂 stejně jsem furt s holkama někde pryč .
              • skorepkato sou smejdi, ze to tak rychle snizujou, hold chteji za kazdou cenu prodat, oni nevidi o kolik prijdete a na co to potrebujete, jen jejich vydelek. My chteli s byvalim dat k prodeji barak taky MaM, ale fakt maj divny zamestnance. Nakonec sme dali nejake male realitce.