coverphoto
Aktivní

veronique89

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 5. dub 2017
bydlí v městě Frýdek-Místek
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
4 příspěvky ve fotoblozích
36 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (16)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Září 2022 - stavební povolení!
Září 2021 - vyřízování PD
Květen 2020 - přepis pozemku

Máte někdo podlahu od quick step? Zajímalo by mě, z jakého důvodu jste se rozhodli pro laminát nebo naopak pro vinyl?

  • neyaa_crvelmi dlho sme hladali, vinyl bez ftalatov (teda zmakčovadel) neni možne vyrobit to je vlastnost vinylu preto som ftalaty a zmakčovadla nechcela v dome... i predajca v sortim podlahy vinyl nedoporučuje, spominal že sposobuje rozne onemocnenia i neplodnost malych chlapcov.... On najviac doporuči ssamozrejme drevo, potom je fajn marmoleum alebo laminat...Dlžbu sme vylučili pred tym, mali sme v kuchyni a robili sa oderky, je to fakt tvrde oproti laminatu a studene v prechodnom obdobi ked sa netopi... mali sme to v byte tak som si to vyskušala 10 rokov priamo... Ten laminat to je drevotrieska s drevodekorom ale bez zmakčovadiel. Mame Quick step laminat je užasny 6 rokov nema vobec žiadny škrabanec a beha tu 30 kg pes a 4 deti. Vinyl som si naviac chodila i testovat a na vzorečkach v predajniach skusila jemne prejst klučom... a veru škrabance šli velmi lahko urobit... Laminatu to vobec nevadilo (zalezi ale na značke, nejake noname z hobby centra su nanič) , zvolili sme seriu Impressive to bolo bez problemu bez škrabancu... Ziadala som i vyrobcov o certifikaty ohladne zmakčovadiel a i zvažovala do dat otestovat do tychto ustavov pre testovanie podlah a skučotne to vyrobny list obsahoval uvedene, ze su tam zmakčovadla (ftalaty) pouzite... Takze za mna ide hlavne o zdravotne hladisko a potom prakticke.. Vinyl sa roztahuje a stahuje vplyvom teplot, niektore značky tu ludia spominali ze moze robit i mini spary vplyvom zmeny teplot...Niektori mali vinyl a poškrabal sa im lahko...A vinyl neni technologicky možne bez zmakčovadiel (vďaka ktorym je taky poddajny) vyrobit...Tak som rada ze sme šli do tej quickstep impressive serie...laminat.
    • veronique89
      AUTOR
      @neyaa_cr  jsem moc ráda, že jsi mi napsala svoji zkušenost Ney. Něco jsem o těch změkčovadel slyšela, ale nějak jsem se tomu víc už nevěnovala...Ale samozřejmě nerada bych měla něco v domě co je toxické. Mám 2 malé děti, kočky a psa...Do dřeva by sme šli nejraději, ale kvůli ceně nejspíše ne. Mrknu na tu serii Impressive 🙂 moc moc děkuju.
      • majak78My máme také laminát impressive od quickstepu, jsme spokojeni. Bydlíme 2,5 roku. Vím o jednom místě u kluků v pokoji, kde synovi spadl těžký nástavec z činky, je tam pár milimetrů odprýsklý povrch, jinak jako nová a to u nás padá každou chvíli něco, kluci tu hrají florbal atd, prostě se nešetří. Do vinylu jsem nešla ze stejného důvodu jako Neya. že by byla tvrdší neho hlučnější jsem si nevšimla. U vinylu mi ale přijde jako výhoda, že může být vcelku a nemusí se tolik řešit diletace (aspoň mi to tak bylo řečeno. Lišta pod dveřmi je trošku škoda, ale pořád to není práh k zakopávání.
        • alzbetkah@neyaa_cr  výstižné,zrovna i my řešíme podlahu….přidám se s poděkováním za rozbor👍🏼