coverphoto
Neaktivní

vicinity

Markéta  /  35 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 24. bře 2009
bydlí v městě Třebíč
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
16 příspěvků ve fotoblozích
38 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (59)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
V roce 2016 jsme se rozhodli koupit pozemek.

Ten jsme nakonec našli v Třebíči a díky rychlé dražbě, která uspíšila naše rozhodnutí i koupi, je od července 2017 náš.

Od června 2017 řešíme studii a návrh interiérů.

V únoru 2018 jsme podepsali smlouvu na projekt, v srpnu 2018...

Solární panely a dotace.

Máme naceněno od 3 firem. Jedná se o S-Power, SVP Solar a Sun Pi.
Koho by zajímaly podrobnosti, tak máme prozatím vybráno: fotovoltaiku kolem 5 kWp, baterii Pylon H48050 9,6 kWh, měnič GoodWe GW10K-ET a kotvení na plochou střechu.

Jak se ale rozhodnout? Žádné pořádné reference v okolí nemáme, takže to vypadá, že vezmeme tu levnější nabídku (cca 60 tisíc rozdíl)...

  • elisss54kašlite na solár, to sa neoplatí...
    • ozzy77Fandím! Ne každej má na to koule a jde do něčeho co pro něj není úplně výhodný.
      My jsme do ohřevu vody solárními panely šli s kámošem zároveň dva. Máme spocitano, pokud bude svítit tak jako doposud, tak návratnost bude 2roky. Nízká návratnost je způsobena tím, že je to celé bez dotaci a za minimální nízkou nákupní cenu bez všelijakých prostředníků a zprostředkovatelů. Udělali jsme si takový vlastní hackaton na dodávku panelu a montáž 🤣 takže pokud to máš alespoň orientačne připočítáne, nebo víš, že do toho chcete jít tak super. Každý watt energie který je zadarmo (bez toho pořízení) je pecka 😃. U mne pokud je hodně málo slunce např na podzim. Tak ten fototermicky článek dokáže ohřát vodu v bojleru třeba na 43°C 150l, což nám dvěma bohatě stačí. Panely mám druhou sezónu a za mě spokojenost.
      • elisss54@ozzy77  , za 2 roky sa to určite nevráti....My v zime ohrievame vodu súčasne s vykurovaním kondenzačným kotlom. V lete je spotreba minimálna.
        • ozzy77@elisss54  nechápu jak to můžeš tvrdit, že nevrátí, když neznáš cenu ani výkon, ani spotřebu. S nikým se hádat nehodlám. Je to tak, jak píšu. Pokud někdo není schopen se dostat na rozumný vstupní investice, tak s tím já bohužel nic neudělám. Ale jak říkám, někdo tu návratnost počítá, někdo ne. A někomu samozřejmě taky vyjít nemusí.
          • ozzy77Jenom teda připomínám, že se nebavím o dotacích a solárním panelu pro výrobu a uchovávání elektrické energie ze slunce. Moje odpověď se týkala solárních panelů pro ohřev teplé užitkové vody.
            • vicinity
              AUTOR
              U nás bude i s dotací návratnost cca 10 let.
              Ale chceme podpořit zelenou energii jinak než odebíráním energie z fotovoltaických farem a díky baterii budeme i částečně nezávislí.
              • ozzy77@vicinity  právě kvůli těm dotacím byly potřeba jakési posudky a projekty a povinnost montovat a instalovat systém "zavedenou" firmou v registru "oprávněných". Tak nejenom, že neměli čas, ale jejich cena byla neúměrně vysoká. Vše jsme pak pořídili ani ne za 1/3 původní ceny.....
                • elisss54@vicinity  , tak to sa teda naozaj neoplatí... Za desať rokov to budeš potrebovať nanovo...
                  • danadan@ozzy77  Date mne, prosím, typ na konkrétní firmu, která vám systém realizovala, prip. napíšete nějaké podrobnosti k vaši sestavě? Vážně o solarech uvazuju, předem diky.